1 dönüm çilek getirisi

Bir kök 1 kg çilek veriyor. 1 dönüm toprağa yaklaşık 5 bin kök fide dikiliyor. Bir dönümün bir dönemdeki verimi 5 ton çilek. Üreticinin satış fiyatına göre getirisi 10 bin TL.May 20, 2016

1 dönüm çilek ne kadar ürün verir?

Verim dekara birinci yıl 750-1000 kg dır. Ancak ikinci yıl 3-4 ton ürün alınabilir. Çilek fidesinin dikiminde dikim derinliğine mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir.

Çilek yılda kaç kez hasat edilir?

Yılda 7 kez toplanan yediveren cinsi çileğin aralık ayına kadar hasadı sürecek. 8 bin dönüm alanda 150 bin ton rekolteye ulaşılması beklenen çilek tarlada 3,5- 4 liradan alıcı buluyor.

1 dönüme ne kadar çilek ekilir?

Dekara ortalama olarak 5.000 – 6.000 fide dikilir. Dikimde sette yüksekliği 20 cm, sette genişliği 60 cm, sette araları ise 40 cm olmalıdır. Fidelerin dikim aralıkları 30 cm olmalıdır.

Çileğin ömrü ne kadardır?

Çilek çok yıllık bitki olmasına karşılık ekonomik ömrü ortalama 3 yıldır. Ancak ülkemizde bu süre aşılmaktadır. Aynı çilek bitkisinden 6-7 yıl ürün alınmaktadır. Bu durum verimliliği düşürmekte ve hastalık-zararlı etmenlerin çoğalmasına ve toprak yorgunluğuna neden olmaktadır.

Çilek Sulaması kaç günde bir yapılır?

Yaz dikiminde dikilen çilek fideleri 15 gün boyunca günde 3 kez sulanmalıdır. Bu dönemden sonra çileğin aşırı sulanmaması gerekir. Aşırı sulanan çileklerde mantar ya da sarılık gibi hastalıklar oluşabilir. Damlama sulama yöntemi çilek yetiştiriciliğinde kullanılan en ideal yöntemdir.

Çilek dikildikten kaç gün sonra meyve verir?

Çilekte iyi tozlanma gereklidir.İyi tozlanmış meyvelerde şekil bozukluğu olur.Tozlanmadan sonra meyve genelde 30-35 günde olgunlaşır.

Çilek hangi aylarda hasat edilir?

Akdeniz koşullarında Ağustos dikimlerinde Mart-Nisan'da hasat yapılır. Genelde tek yıllık yapılır, soğuk bölgelerde 2-3 yıl verim alınabilir, buralarda dikim Haziran-Temmuz'a kayar. Dikimden hemen sonra çıkan çiçekler koparılır.