Aynısafa ekstraktı faydaları

-Yüksek antioksidan içeriği ile kanserli hücrelere karşı savaş açar. -Sindirimi kolaylaştırıcı etkileri ile bilinir. -Safra kesesi rahatsızlıkları için tercih edilebilir. -Kalp ve damar hastalıklarında ilaç tedavisinin yanı sıra doğal bir terapi seçeneği olarak kullanılabilir.Mar 8, 2019

Aynısafa ekstraktı neye yarar?

* Aynısefa yara ve yanıklarda etkili olmasının yanı sıra, ülser, mide ekşimesi veya irritabl bağırsak sendromu gibi mide sorunlarında da etkilidir. Bağırsak duvarını onararak sindirimi iyileştiren koruyucu bir etkiye sahiptir ve rahatsızlığı giderir. … Aynısefa cildi nemli ve sağlıklı tutmasını sağlar.

Aynı safa neye iyi gelir?

Aynısafa çayı, kan temizleyici bir bitki çayı olarak, mikroplu sarılıkta çok yararlı bir bitkidir. 12 parmak bağırsağı ülserlerinde kullanılabilir. Kaşıntılı ayak mantarlarını yok etmede çok iyi gelir. Kan çıbanı, derideki pigment lekeleri, ihtiyarlık lekeleri için öz suyu deriye sürülür, çok faydalıdır.

Aynısefa gastrite iyi gelir mi?

Aynısefa basitçe prostaglandin E1 (PGE) kontrol ederek hem bağırsak astarlarını hem de mideyi korumaktadır. Ayrıca, aynısefa; gastrit, mide kanseri gibi peptik ülser ile ilişkili olumsuz etkileri mümkün olduğu kadar devre dışı bırakmaya yardımcıdır.

Aynısafa bitkisini kimler kullanamaz?

Aynısefa (Aynısafa) Bitkisinin Zararları | Kimler kullanamaz?

  • Gebelik ve emzirme : Eğer hamileyseniz ağızdan aynısafa alınmamalı. …
  • Ragweed ve Alerji : Aynısafa Asteraceae / Compositae familyasına karşı hassas olan kişilerde alerjik reaksiyona sebep olabilir.

Aynısefa yağı mide için nasil kullanılır?

Gastrit, ülser gibi şikayetlerde destek sağlar. Taze ya da kurutulmuş 3-4 aynısefa çayı demlenerek mide için rahatlatıcı çay olarak kullanılabilir. Masere aynısefa yağı da mide için kullanılır. Suya 3-4 damla damlatarak tüketilir.

Aynısefa hemoroide iyi gelir mi?

– Adet dönemimdeki ağrıları azaltır. – Hemoroide (basur) iyi gelir. – Vücutta bakteri ve enfeksiyon gelişimini önler. – İdrar söktürücü özelliği vardır.

Aynı Sefa çayı ne zaman içilmeli?

Aynısefa öz yağı içeren bir güneş kremi, güneş yanıklarına karşı koruma sağlayabilir. Aynısafa çayı ne zaman içilir? Aynısafa çayını, kahvaltıyla birlikte ya da öğün aralarında tüketebilirsiniz. Rahatlatıcı ve stres giderici etkileri ile akşam yemeğinden sonra, stres kaynaklı yemeleri önlemek için de tüketilebilir.