Balıkesir kaplıcaları faydaları

Romatizma, kireçlenme, sinirsel ve ruhsal hastalıklar, kas ve damar rahatsızlıkları, kırık vakaları, ameliyat sancıları, ayak,sırt, bel ağrıları, lumbago, panomi, eklem sertlikleri, zayıflama ve uyku bozukluklarına iyi gelmektedir. Ilıcada banyo yapılmakla beraber içme suyu olarak da kullanılmaktadır.

Balıkesir Sındırgı Kaplıcaları neye iyi gelir?

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinide bulunan Emendere Kaplıcaları egzama, mantar, sedef gibi bir çok cilt hastalıkları, gut hastalığı, böbrek taşlarına ve mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir ve tedaviyi destekleyici özelliğe sahiptir.

Balıkesir Gönen kaplıcaları neye iyi gelir?

5 – Gönen / Balıkesir Aynı zamanda içme kürleri de olan Gönen kaplıca suları; karaciğer, safra yolları, böbrek fonksiyonlarına, banyo kürlerinin ise; romatizmal hastalıklara, ağrılı ve iltihaplı kadın hastalıklarına, ağrılı kalın bağırsak iltihaplarına, damar sertliklerine iyi gelmektedir.

Hangi Hastalığa Hangi kaplıca iyi gelir?

Haymana kaplıcası romatizma, böbrek, sindirim kalp damar ve çocuk hastalıklarına iyi gelirken, Kızılcahamam kaplıcası sinir hastaları, kas kemik rahatsızlığı olanlar, kadın hastalığı sorunları yaşayanlar, solunum rahatsızlığı bulunanlar, kolesterol hastaları ve obezite sorunu olanların tercihi oluyor.

Kaplıca suyu neye iyi gelir?

Termal Suyun Faydaları Nelerdir?

  • Astım, bronşit, allerjik üst solunum yolu rahatsızlıkları, nefes darlığı gibi solunum yolu hastalıklarında tedavi edicidir.
  • Sedef, egzama, akne gibi cilt rahatsızlıklarında,
  • Kireçlenme, bel fıtığı, romatizmal rahatsızlıklarda.

Sinir sıkışmasına kaplıca iyi gelir mi?

Kaplıcalar, bel fıtığı dışında sinir sıkışması ve topuk dikeni gibi ortopedik hastalıkların tedavisinde olumlu sonuçlar verir.

Termal su zararlı mı?

Bilinçsiz bir kaplıca tedavisiyle vücuttaki kronik iltihaplanmalar tetiklenebilir. Kaplıcalar özellikle kalp-damar, tansiyon, iltihaplı romatizma gibi kronik hastalığı olanlar, kanser, hamileler organ yetmezliği olan hastalar, kalp krizi geçirenler, kan sulandırıcı kullananlar ve obezler için tehlikelidir.

Kaplıcalar kimler için sakıncalıdır?

Kaplıcalar özellikle kalp-damar, tansiyon, iltihaplı romatizma gibi kronik hastalığı olanlar, kanser, hamileler organ yetmezliği olan hastalar, kalp krizi geçirenler, kan sulandırıcı kullananlar ve obezler için tehlikelidir.