Banka promosyonu caiz mi diyanet

Diyanet'ten, 2 milyon emekli başta olmak üzere hemen herkesin aldığı banka promosyon paraları için, ''Harama yakın'' fetvası verildi.

Memurun aldığı banka promosyonu haram mı?

Maaş promosyonu hususunda banka ile memur arasında bir sözleşme ya da anlaşma olmadığından maaş promosyonları maaşı alan kişi için faiz değil caizdir.

Banka promosyonu haram mı helal mi?

PROMOSYON HARAM MI? … Bankaların, kamu veya özel sektörde çalışanlara, çalıştığı kurumlar tarafından maaşlarını kendilerinden almayı tercih etmeleri karşılığında vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekle birlikte faiz şüphesinden de tümüyle uzak değildir.

Memura verilen promosyon geri alınır mı?

Konu hakkındaki Kamu Denetçiliği Kurumu ve yargı kararları gereğince; kamu personeli protokolün geçerli olduğu dönemde kurumdan ayrılması durumunda peşin olarak yararlandığı promosyon ücretinin görev yaptığı dönem dışında kalan kısmını iade etmek zorundadır.

Promosyon ürünleri ne demek?

Promosyon, firmaların potansiyel müşterilerine kendilerini tanıtmak ve ürünlerini pazarlamak amacıyla kullandığı etkili bir tanıtım aracıdır. Günümüzde birçok ürün, Promosyon niteliğinde sunulabilmektedir. … Bir malı geniş kitlelere tanıtmak ve o malın sürümünü sağlamak amacıyla yapılan çalışmalara promosyon denir.

Banka promosyonu fakire verilir mi?

Fetva Kurulu, bankaların memurlara verdiği promosyonun, bankalara maaşı yatırılan kişilerin parasıyla elde edildiğinden, bu parayı ne kişinin kendisi ne de anne, baba, eş ve çocuklarının kullanabileceğini belirtti.

Banka promosyonları geri alınabilir mi?

5- Aylık kesilirse promosyon geri alınır ? Sosyal Güvenlik Kurumu, hak etmediği halde yaşlılık aylığı veya ölüm aylığı bağlandığı sonradan tespit edilen kişilerin gelir ve aylıklarını kesebiliyor. Herhangi bir nedenle SGK tarafından aylıkların kesilmesi durumunda, kalan süreye ait promosyon bankalarca geri istenir.

Yeni atanan memur banka promosyonu alabilir mi?

İdare Mahkemesi, 60 aylık promosyon anlaşması imzalandıktan 1 ay sonra göreve başlayan memura 59 aylık promosyon parası ödenmesine karar verdi. Karar gereği memur, çalışacağı kurumda kendisinden önce diğer çalışanlarla yapılan anlaşmalardan yararlanabilecek.