Bir metinde olayların yaşandığı eserlerin yazıldığı

Bir metinde olayların yaşandığı eserlerin yazıldığı basıldığı tarih ve yeri gösterirken kullanılan noktalama işareti nedir?

Olayların yaşandığı, eserlerin yazıldığı, basıldığı tarih veya yer ayraç içinde verilir. … Yazı dilinde bunu belirtmek için ayraç içinde ünlem işareti kullanılır. 9. Bilimsel yazılarda verilen bilgilerle ilgili olarak tereddütler varsa ayraç içinde soru işareti kullanılarak bu durum belirtilir.

Saat ve dakikayı ayırmak için kullanılan noktalama işareti nedir?

Saat ve dakika gösteren sayıları birbirinden ayırmak için konur: Tren 09.15'te kalktı. Saat ve dakika sayılarını ayırmak için iki nokta işareti kesinlikle kullanılmaz. … 8. Beş ve beşten çok rakamlı sayılar sondan sayılmak üzere üçlü gruplara ayrılarak yazılır ve araya nokta konur: 16.551.000, 22.465.660.

Saat yazımında hangi noktalama işareti kullanılır?

Mevcut Yazım Kılavuzu'na göre saatlerin yazımında nokta kullanılır. Buna göre, doğru kullanım 13.30 şeklidir.

Başka bir kimseden aktarılan sözler için ne kullanılır?

TDK Yazım Kılavuzu'na göre tırnak işaretinin ( “ ” ) kullanıldığı yerler şöyle sıralanmıştır: “1. Başka bir kimseden veya yazıdan olduğu gibi aktarılan sözler tır nak içine alınır: Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinin ön cephesinde Atatürk'ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” vecizesi yer almaktadır.

Saatlerin arasına hangi noktalama işareti konur?

Mevcut Yazım Kılavuzu'na göre saatlerin yazımında nokta kullanılır. Buna göre, doğru kullanım 13.30 şeklidir.

Saat arasında hangi noktalama işareti kullanılır?

Türk Dil Kurumunun yazım kurallarına göre rakamlarla yazarken saat ile dakika arasına hangi noktalama işareti konur? Cevap : Nokta.

17.30 da nasıl yazılır?

Buna karşılık saat, para tutarı, ölçü, istatistik verilere ilişkin sayılarda rakam kullanılır: 17.30'da, 11.00'de, 1.500.000 lira, 25 kilogram, 150 kilometre, 15 metre kumaş, 1.250.000 kişi vb.