Diyanet fetva baldız

Baldız ile zina nikâhı bozar mı?

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan "Fetvalar" kitabında, "Baldızıyla zina eden kişinin hanımı boş olur mu?" sorusuna yanıt olarak, "Eşlerden birinin zina etmesi, nikâhlarına zarar vermez.

Diyanet baldız için ne dedi?

Diyanet'in 'Baldızla zina, nikâhı düşürmez' fetvasının tek olmadığı ortaya çıktı. Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan “Fetvalar” kitabındaki tepki çeken bir diğer fetvada 'Kız kardeşi, teyzesi, halasıyla evlenilebilir, eş öldüyse eniştenin beklemesine gerek yok!' ifadesi yer aldı.

Diyanet baldız helal mi?

Diyanet'in en üst danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan “Fetvalar” kitabındaki tepki çeken “Baldızla zina, nikâhı düşürmez” fetvasının, konuyla ilgili verilen tek fetva olmadığı ortaya çıktı. … Onun iddeti bittiği andan itibaren baldızı ile evlenebilir.

Baldız ile ilişkiye girilir mi?

Baldızla birlikte olmak sadece nikâh konusuyla açıklanamaz. Bu aynı zamanda kültür ve âdetlerle de ilgili. Aldatma, Medeni Kanun'da boşanma sebebidir. Zinanın baldızla ya da başkasıyla yapılması bu durumu değiştirmez.

Baldız enişteye helal mi?

Yukarıda zikredilen Ayet-i Kerimeden de anlaşılacağı üzere kadın için eniştesi, kendisine nikâhı ebedi olarak haram olan kişiler arasında yer almamaktadır. … Buradan da iktibasla erkeğin baldızı ile evlenme yasağı kız kardeşini nikâhı altında olduğu sürece geçerlidir.

Zina nikaha zarar verir mi?

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, zinanın büyük günahlardan olduğunu hatırlatmak ile birlikte, evli kişilerin, bir başkası ile harama girmeleri sonucu, dini nikâhlarına bir zarar gelmeyeceği, yenilemek zorunda olmadıklarını söyledi.

Baldızla evlenme ne demek?

Erkeğin, karısı sağken ya da öldükten sonra, karısının kız kardeşiyle evlenmesi.