Ek puan sıralamayı nasıl etkiler

Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır ne demek?

Başında Y- olan puanlarınız sizin sınavlardan aldığınız puana okul puanının eklenmiş hali. Başarı sırası yazan kısım da sizin tercihlerde kullanacağınız en büyük referansınız. … Ek puanlı yerleştirme puanınız, normal YGS puanınızın üzerine okuldan gelen puanın üzerine yine muhasebe seçecek olursanız gelecek olan puandır.

Ek puanlı yerleştirme kime verilir?

Yukarıda 6.3. ve 7.1. maddelerinde sözü edilen ek puan, bir mesleğe yönelik program uygulayan lise mezunlarına, kendi alanları ile ilgili meslek yüksekokulları ile bazı lisans programlarına yerleştirme yapılırken ayrıca verilecek olan bir puandır.

Üniversite sınavında kimlere ek puan verilir?

EK PUANLI YERLEŞTİRME NEDİR? Ek puanlı yerleştirme hakkı meslek lisesi mezunlarına tanınmaktadır. Bu ek puanlı sonuç hesaplanırken öğrencinin okuduğu lise ve bölümle ilgili tercihler yapması hâlinde sahip olacağı puandır. Öğrencinin okuldan alacağı puan yalnızca okunan bölümle alakalı tercihler yapması hâlinde verilir.

Okul puanı eklenince sıralama düşer mi?

Ekleme sonucu ortaya çıkan toplam puan adayın yerleştirme puanını ve başarı sırasını etkiler.

Ek puan ve yerleştirme puanı nedir?

Ek puanlı yerleştirme hakkı, meslek lisesi mezunlarına tanınan bir sistemdir. Bu ek puanlı sonuç hesaplanırken öğrencinin okuduğu lise ve bölümle ilgili tercihler yapması hâlinde sahip olacağı puandır. Öğrencinin okuldan alacağı puan yalnızca okunan bölümle alakalı tercihler yapması hâlinde verilir.

OBP de ek puan nedir?

ÖSYM, OBP hesaplaması yaparken Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları, Anadolu Öğretmen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Spor Lisesi mezunlarına bir çok 4 yıllık Fakülte ve Yüksekokul bölümünde Ek Puan verir. Bu ek puan hesabı yapılırken OBP 0,12 ve 0,06 ile çarpılır ve bu puanlar ham YGS-LYS puanlarının üstüne eklenir.

Ek Tercih yaparken puana göre mi?

Adaylar merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede başarı sırasına bakarak tercih yapıyorlardı. İkinci ek yerleştirmede ise başarı sırasının olmayacak. Adaylar tercihlerini puanlarına göre yapacak. Üniversiteler boş kalan kontenjanları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) bildirdi.