Eğitsel inceleme istek formu bireysel gelişim raporu

Eğitsel değerlendirme isteği formunu kim doldurur?

Bu form varsa okul rehberlik öğretmeni, derse giren öğretmenler ve velinin görüşü alınarak sınıf/şube öğretmeni tarafından doldurulur.

Bireysel gelişim raporu kim doldurur?

KİM KULLANIR? Bu form sınıf öğretmeni/sınıf rehberlik öğretmeni tarafından, BEP Geliştirme Birimi, derse ve destek eğitimine giren öğretmenlerden gerekli bilgileri alınarak doldurulur.

RAM a Nasıl Başvurulur?

RAM'a ilk müracaatlarda okulun yazılı başvurusu (Eğitsel Değerlendirme İsteği Formu) ya da veli- nin/vasinin bizzat randevu başvurusu ile RAM'larda RAMDEVU sistemi üzerinden randevu verilir. 18 yaşından büyük ve zihinsel yetersizliği olmayan bireyin kendi başvurusu ile randevu verilir.

Eğitsel Değerlendirme Raporu Nedir?

Eğitsel değerlendirme ve tanılama nedir? Eğitsel değerlendirme ve tanılama sürecinde, çocuğun tüm gelişim alanlarındaki özellikleri ve akademik disiplin alanlarındaki yeterlilikleri ile eğitim ihtiyaçları belirlenir. Ayrıca, çocuğun hangi ortamda eğitim görmesinin uygun olacağına ilişkin öneride bulunulur.

Kimler RAM a yönlendirilir?

Özel gereksinimi olan(zihinsel yetersizlik, otizm, görme kaybı, işitme kaybı, bedensel yetersizlik, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, üstün yetenekli gibi) okul çağı çocukları için, okullarda uygun eğitsel hizmetin sağlanması konusunda da destek vermektedir.

Eğitsel değerlendirme Formu nereye gönderilir?

Yapılan çalışmaların raporlanması, Eğitsel Değerlendirme İstek Formları' nın doldurulması, sistem üzerinden Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ne gönderilmesi.

Bireysel gelişim raporu hangi durumlarda doldurulur?

Öğrencinin bireysel gelişiminin takibinde, Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu'nca yeniden incelenmesi talep edildiğinde ya da öğrenci bir özel eğitim kurumundan destek alıyorsa ve öğrenci velisinin rapor süresi sonunda yeniden RAM'da eğitsel değerlendirme talep etmesi durumunda Bireysel Gelişim Raporu'nun doldurularak