Fatmanur isminin anlamı

Dini açıdan önemli bir yere sahip anlamı bulunan Fatmanur, aynı zamanda ifadesi eşliğinde kız çocukları için değerlendirilen güzel bir isimdir. – Hem kendisinin hem de neslinin kökü cehennem ateşinden kesilen, nur yüzlü.Jan 4, 2564 BE

Türkiyede kaç tane Fatmanur var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 35.582 tane Fatmanur ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 1419 sırada. Yani Türkiye'de her 14,724 kişiden biri Fatmanur. İstanbul'da ise toplam 4.980 tane.

Fatma ismi ne anlama gelir?

Fatma ismi, Arapçada "çocuğunu sütten kesen kadın " anlamına gelmektedir. Aynı zamanda Fatma isminin anlamı temizlik, saflık, namus, iffet kavramlarına işaret etmektedir.

Gulsum anlami ne demek?

Gülsüm Arapça kökenli bir isimdir. Çok eski dönemlerden günümüze kadar ulaşmış olan ve Türkiye'de yerleşik en güzel adlar arasında bulunmaktadır. Gülsüm Türkçe dil kurumu açısından ele alındığında 'Yuvarlak, dolgun yüzlü güzel' şeklinde tabir edilmektedir.

Merve ne anlama gelir?

Merve ismi İslam alemi için cennette yükseklik anlamına geliyor. Ayrıca Mekke yakınlarında Safa dağının karşısındaki kırmızı renkli tepenin ismi de Merve'dir. Hacılar Merve ile Safa arasında 7 defa gidip gelirler yani Sa'y ederler. Merve ismi Kuran'ı Kerim'de de geçmektedir.

Nurcan ismi ne anlama gelir?

Nurcan hem Arapça hem de Türkçe olarak iki farklı kökenden gelen isimlerden biridir. Anlam açısından Türkçedeki karşılığı ise, 'Canlı, neşeli ya da hayat dolu' şeklinde ifade edilmektedir.

Fatma isminin renk sembolü nedir?

Fatma isminin cinsiyeti: Kız. Fatma isminin renk sembolü: Pembe.

Fatma ismi kuranda geçiyor mu?

Fatma İsmi Kuran'da Geçiyor Mu? Fatma ismine Kuran'da rastlanmaz. Ancak isim Peygamber efendimizin kızına koyulduğu için Müslümanlar arasında önemli bir yere sahiptir. Fatma ismi caiz isimlerdendir.