Felsefenin konusu nedir

Felsefenin ana omurgası varlık, bilgi ve değer üzerinde şekillenir. Diğer felsefi disiplinler varlık, bilgi ve değer üzerinden temellendirilir. Filozoflar genellikle bilimin dışında kalan bu kavramlarla ilgili kritik sorular sorarlar. Felsefe nedir sorusunun cevabının aranması da bir felsefi uğraştır.

Felsefe dersi ne demek?

Felsefe, hayatı ve dünyayı her boyutta eleştirel düşünce pratikleriyle anlama ve sorgulama çabalarının tümüdür. Varlık felsefesi, bilgi felsefesi, bilim felsefesi, ahlak felsefesi, siyaset felsefesi ve sanat felsefesi gibi temel araştırma alanları vardır.

10 sınıf felsefe nedir?

Felsefe, insan yaşamını ve dünyayı, insan aklıyla açıklamaya çalışan bir düşünsel etkinliktir. … Kelimenin Yunanca aslı “philosophia” dır. “Philia” yani sevgi ve “Sophia” yani bilgelik ya da bilgi anlamına gelen iki kelimeden türemiştir. Dolayısıyla felsefenin tanımı kısaca bilgi veya bilgelik sevgisi olarak yapılabilir.

Felsefenin amacı ne?

Felsefenin İşlevleri 1- Felsefe insanın hakikati anlama, bilme ihtiyacını karşılar. 2- Felsefe eleştirel bakış açısı kazandırır. 3- Felsefe, insanı insan olma bilincine ulaştırır. 4- Sistemli, doğru, önyargısız ve saygı duyarak düşünmeyi öğretir.

Felsefi düşünce ne demek?

Felsefi düşünce, araştırmaya ve eleştirel bir tavra dayanan bir düşüncedir. Yani, felsefi düşünce, kendisine veri olarak aldığı her tür malzemeyi aklın eleştirici süzgecinden geçirir. … Felsefi düşünce, akıl temelli soruşturma ve refleksif bir düşünme yönteminin sonucu olan bir düşüncedir.

Felsefe bölümü okursan ne olursun?

Felsefe Bölümü okuyan kişiler, TRT'de kamu ve özel kurumların, eğitim merkezlerinin kültür ve eğitim merkezlerinde görev yapabileceği gibi formasyon alarak devlet okullarında ve özel okullarda da öğretmen olarak çalışabilirler. Ülkemizde felsefe Bölümü okuyacak kişilerin çalışabileceği alan oldukça geniştir.

Felsefe dersi kaçıncı sınıfta başlıyor?

Felsefe dersi ise 10'uncu sınıflarda zorunlu olarak okutuluyordu. Gelecek yıl 11'inci sınıflarda da 2 saat olarak zorunlu ders oldu. Ancak 12'nci sınıflarda ise yine felsefe yok. Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı dersleri Türk Dili ve Edebiyatı adı altında birleştirildi ve 9'uncu sınıftan itibaren 5 saat oldu.

Felsefi bilgi nedir kısaca tanımı?

Felsefi Bilgi Ne Demek Şüphe edilerek başlayan düşünme yolculuğundaki şüphe edilemeyen en son düşüncedir. Felsefi anlamda bilgi, Platon'un Theatetus diyalogundan beri gerekçelendirilmiş doğru inanç olarak tanımlanır. … Bilgi, doğruluğu yönünde yeterli gerekçelere sahip olunan inanç veya iddiadır.