Göz çevresinde kızarıklık ve kaşıntı tedavisi

Gözlerdeki kaşınma yapay gözyaşları veya alerji göz damlaları ile hafifletilebilir. Fakat çoğu durumda, rahatlama sağlamak için reçeteli göz damlaları veya ağızdan ilaç kullanımı gerekebilir. Bazı ilaçlar da özellikle semptomlar mevsimsel alerjilere bağlı ise, alerjiye daha az eğilimli hale gelmenize yardımcı olabilir.

Göz kenarındaki kızarıklık nasıl geçer?

Kızarıklığın nedeni mikrobik ise antibiyotikli damlalar, viral ise virüslere yönelik tedavi, kuru göz ise gözyaşı damlaları, alerji ise antialerjik tedavi önerecektir. Doktorunuzun verdiği ilaçların düzenli kullanımı göz kızarıklığının geçmesini sağlar.

Göz çevresi alerjisine ne iyi gelir?

Gözlerin üzerine salatalık dilimleri, yeşil çay ve soğuk kompres uygulaması yaparak alerjinin rahatlaması sağlanabilir. Bir top pamuğa süt bastırarak gözlerinize uygulamanız da göz alerjisinin hafiflemesine yardımcı olur.

Göz kenarındaki kızarıklıklar neden olur?

Göz enfeksiyonları: Göz dokuları ve çevresinde gelişen virüs, bunun yanı sıra bakteri enfeksiyonları gözde kızarıklığa en çok neden olan etkenlerin başında gelir. Bu bakımdan her türlü kornea, konjonktivit veya kirpik gibi göz çevresindeki dokuları etkileyen enfeksiyonlarda göz kızarıklığı ile karşılaşılabilir.

Göz Kapagindaki Kizarikliga ne iyi gelir?

– Kullanılan papatya çayı, yeşil çay poşetleri ılıdıktan sonra gözde bekletilir. Kızarıklık ve kanlanmaya iyi geldiği belirtilmektedir. – Elma, salatalık ve patatesin yatıştırıcı özellikleri bilinmektedir. Gözlerin iyileşmesine, yorgunluğuna, kızarıklığına karşı önemli bir bitkisel tedavidir.

Göz kızarıklığı evde nasıl geçer?

– Soğuk süt ile ıslatılmış pamuklar yeni ilgili bölgede kullanılabilir. – Papatya çayı içildikten sonra poşetleri göz bölgesinde kullanarak kızarıklık giderilebilir. – Salatalık ya da patates ve elma gibi sebze meyveleri göz bölgesinde tutmak iyi gelir.

Göz kızarıklığı nasıl geçer doğal yöntemler?

Çay poşetleri: Kullanılmış papatya çayı ve yeşil çay demlik poşetlerini ılıdıktan sonra gözünüzde bekletin. Kanlanma geçene kadar uygulamaya devam edin. Bir süre sonra kanlanmanın azaldığını göreceksiniz. Buz küpleri: Buz küplerini kâğıt havlunun içine sarın ve kapalı gözünüzün üstünden uygulayın.

Göz çevresi tahrişine ne iyi gelir?

Aloe vera yaprağını uzunlamasına kesip içindeki jeli çıkarın. Sonrasında jelin içine çok az soğuk su katıp karıştırın. Bu karışıma biraz pamuk batırın ve göz altındaki kızarıkların üzerine yerleştirip 5-10 dakika bekleyin. Bu yöntemi göz altındaki kızarıklıklar geçinceye dek günde 2-3 kez uygulayın.