Hisseli tarım arazilerinde ortaklığın giderilmesi

Ortaklığın giderilmesi davası devam ederken hisse satışı mümkün mü?

İzale i şüyu davası sürerken hisse üzerine hak sahibi olan paydaşların kararına bağlı olarak hisse satışı yapılabilir. Yargıtay tarafından verilen karara bağlı olarak ortaklığın giderilmesi davasında hissedarlar tarafından hisse satışı yapılması mümkündür.

Fiili taksim ortaklığın giderilmesine engel mi?

Araştırmalarıma göre, fiili taksim yapılması ortaklığın giderilmesi davası açmamıza engel teşkil etmiyor.

Ortaklığın giderilmesi davası ne kadar sürer?

Ortaklığın Giderilmesi Davası Kaç Yıl Sürer soruna cevap olarak ortalama 1 yıl sürmektedir diyebiliriz. Ortaklığın Giderilmesi Davası Nasıl Açılır? Menkul veya gayrimenkule ortak olan tüm hisse sahipleri yani paydaşlara karşı açılabilir.

Izale i şuyu davası ne kadar sürede sonuçlanır?

Satışın paydaşlar arasında artırmayla yapılmasına karar verilmesi, bütün paydaşların rızasına bağlıdır." Ortaklığın Giderilmesi DAvaları Ne Kadar Sürer? Taraf sayısına ve dosyanın niteliğine göre değişmekle birlikte yaklaşık olarak 10-12 ay içerisinde sonuçlanan çok uzun sürmeyen davalardır.

Ortaklığın giderilmesi şerhi satışa engel mi?

Ortaklığın giderilmesi davası açılmış bir taşınmaz mal hakkında dava sırasında paydaşlar arasında devir ve satış işlemlerini engelleyen kanuni bir düzenleme mevcut değildir.

Ortaklığın giderilmesi paylı mülkiyet nedir?

Paydaşlığın (ortaklığın) giderilmesi davaları, paylı mülkiyet veya elbirliği mülkiyetine konu taşınır veya taşınmaz mallarda paydaşlar (ortaklar) arasında mevcut birlikte mülkiyet ilişkisini sona erdirip ferdi mülkiyete geçmeyi sağlayan, iki taraflı, tarafları için benzer sonuçlar doğuran davalardır.

Ortaklığın giderilmesi davasını kim açabilir?

Kimler Ortaklığın Giderilmesi Davası Açabilir? Paydaşlığın giderilmesi davasında dava açma hakkı paydaşlara aittir. Türk Medeni Kanunu madde 698/I'e göre paydaşlardan her biri malın paylaşılmasını isteyebilir. Bu maddeye göre paydaşlığın giderilmesi davası açabilecek kişiler taşınmaz malın paydaşı olan kişilerdir.