Hucurat suresi 12 ayet

Hucurat suresi 12 ayet ne demek istiyor?

Hucurat Suresi 12. Ayet Türkçe Meali Zannın çoğundan sakının; çünkü bazı zanlar günahtır. Gizlilikleri araştırmayın, birbirinizin gıybetini yapmayın; herhangi biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? Bak bundan tiksindiniz! Allah'a itaatsizlikten de sakının.

Ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı?

Hazret-i Peygamber: “–Gıybet, din kardeşini hoşlanmadığı bir şeyle anmandır.” buyurdu. “–Söylenen ayıp, eğer o kardeşimde varsa, ne dersiniz?” diye soruldu. Âyet-i kerîmede gıybetin; “ölmüş kardeşinin etini yemek” şeklinde tasvîr edilmesi, bu cürmün ne kadar ağır olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır.

Ey iman edenler zannın çoğundan sakının ne demek?

ZAN GÜNAHA GÖTÜRÜR Zannın bir kısmı bizatihi, yani yapısı gereği günahtır; aynı zamanda günaha götürmektedir. Günah olan zan, günah doğurmakta, günah yaptırmaktadır. Hz. Peygamber, “Zandan sakının, çünkü zan, sözün en yalanıdır” (Buhârî, Vesâyâ, 8; Nikâh, 45; Müslim, Birr, 38; Tirmizî, Birr, 56) demektedir.

Zan Kur’an ı Kerim’de tamamen yasaklanmış mıdır?

Yüce kitabımızda, insanların zanda bulunarak birbirini çekiştirmesi kesin bir dille yasaklanır. Bu tutumun günahlara zemin hazırlayabileceğini bildiren Yüce Rabbimiz bizleri şöyle uyarır: “Ey iman edenler! Zannın birçoğundan sakının. Zira zannın bir kısmı günahtır.

Hucurât Suresinin anlamı nedir ne için okunur?

Hucurat suresini kim okur ise o kişiye Allah'a itaat eden kişilerin sevabı kadar sevap verileceği bir Hadis-i Şerif'te belirtilmiştir. Hucurat suresi aynı zamanda çaresiz olan dertlere düşen bir kişinin yedi sefer okuması ile Allah'ın o kişiyi düştüğü dertlerden kurtarmasına vesile olması umulur.

Hucurat suresi ne için okunur?

Hucurat suresi hastalıklara şifa versin diye okunmaktadır. Hamile olan insanlar bebeklerini korumak içinde okuyabilmektedir. Hucurat suresi derdi olanların sıkıntıda olanların okuyabileceği bir suredir. Hucurat suresinin kanser hastalığına yakalanmış kişilere okunması tavsiye edilir.

Kim ölmüş kardeşinin etini yemek ister?

Efendimiz (s.a.v.) Gıybet'i anlatırken; 'Kişinin ölmüş kardeşinin etini yemesi gibidir. ' buyuruyor. Böylece bu günahın hem Allah Teâlâ katında hem de kulları arasında ne kadar adice, alçakça ve iğrenç bir fiil olduğuna dikkatlerimizi çekiyor.