Iran hakkında bilgi

İran nasıl bir ülke?

İran Orta Doğu'nun en güçlü devletlerinden biridir. Hem doğal güzelliği hem de tarihi yapıları bakımından İran Dünya'nın en güzel ülkeleri arasında yer almaktadır. İran her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle ünlü şehirleri ile İran tam anlamı ile bir tarih ve kültür ülkesidir.

İran halkı hangi Irktandır?

İran Milleti'nin Etnik Yapısı İran kökenli yani İrani etnik unsurlar toplam nüfusun yaklaşık % 65'ini meydana getirir. Bunlar arasında yer alan Fârisî asıllılar ise % 51'lik bir oran ile en büyük etnik kitleyi oluşturur.

İran Müslüman ülkesi mi?

İran Müslüman bir ülkedir. Nüfusun büyük çoğunluğunu Şii Müslümanların oluşturduğu ülkede en yaygın ikinci İslami mezhep ise Sünniliktir.

İran halkının dini inancı nedir?

İran'da din, CIA World Factbook'a göre, İranlıların yaklaşık -95'i kendilerini resmî devlet mezhebi olan Şiilik ile yaklaşık %5-10'u ise Sünnilik ile ilişkilendiriyor. … İran, İslam dünyası ve Orta Doğu'daki en büyük ikinci Yahudi cemaatine ev sahipliği yapıyor.

İran halkı nasıl giyinir?

İRAN'DA KADINLARIN GİYİM KURALLARI Yani kısa kollu, şort, kısa etek gibi kıyafetler giyilmesi mümkün değil. Kadınların vücut hatlarını belli eden kıyafetler giymeleri yasak. Bol giyinmeleri gerekiyor. Aynı şekilde üst kıyafetlerinin popolarını örtmesi gerekiyor.

İran’dan Türkiye’ye ne getirilir?

Ancak, Türkiye'nin ihracatı ağırlıklı olarak sanayi ürünlerinden oluşurken, İran'ın Türkiye'ye ihracatı petrol, doğalgaz ve petrokimya ürünleri ağırlıklıdır. İran'ın Türkiye'ye ihracatı 3,180 milyar dolar ve İran'ın Türkiye'den ithalatı 2,105 milyar dolar olmuştur (TUİK, 2019).

İran Müslümanlığı ne zaman kabul etti?

Müslümanların İran'ı fethi veya Arapların İran'ı fethi, İran'ın MS 7. yüzyılda Müslümanlar tarafından fethedilmesidir. Bunun sonucunda Sasani İmparatorluğu yıkıldı ve İran İslamlaşmaya başladı.