Izale i şuyu ihaleleri

Izale i şuyu davasında ihale nasıl yapılır?

Taşınmaz malın satışı, mahkeme vasıtasıyla değil satış memurluğu veya icra dairesi marifetiyle yapılır. Satış açık arttırma yoluyla yapılmalıdır. Ancak tüm paydaşlar bir araya gelerek satışın ortaklar arasında yapılması hususunda oybirliğiyle anlaştıkları takdirde satış yalnızca ortaklar arasında yapılır.

Izaleyi şuyu davası Açık artırma nasıl?

İzale-i Şuyu (Ortaklığın Giderilmesi) Davasında İhale, Açık Artırma. Paylı malın bölünmesinde aynen taksim mümkün değil ise malın satışına hükmedilecektir. Malın açık artırmayla satışında paydaşlar arasında artırmayla yapılmasına karar verilmesi tüm paydaşların rızasına bağlıdır (TMK 699/3).

Izaleyi şuyu satışı nasıl olur?

İzaleyi şuyu davasında satış süreci, bölme istemi durum ve koşullara uygun görülmezse ve özellikle paylı malın önemli bir değer kaybına uğramadan bölünmesiyle uygulanıyor. Ancak değer kaybına uğramadan bölünmüyorsa, açık artırmayla satışa sunulunuyor.

Avukat tutmadan izale i şuyu davası açılır mı?

İzale-i şuyu davası, paylı mülkiyete sahip olan paydaşların, söz konusu mal üzerindeki hakkını almak istemesi üzerine açılan dava olarak karşımıza çıkıyor. … Dava açarken avukat tutmak zorunlu olmamak ile birlikte bir avukatın size çok yardımı olacağını unutmayınız.

Izale i şuyu davası ihaleye kimler girebilir?

Miras Hukuku Ortaklığın Giderilmesi Davası (Satış Yoluyla), Ortaklığın satış yoluyla giderilmesinde ihale herkese açıktır. Gayrimenkulün kıymet takdiri bedelinin %20″sini yatıran herkes ihaleye girebilir ve ihalede pey sürebilir. … İhale bedeli peşin olarak ödenir.

Izaleyi şuyu davası görülürken hisse satışı yapılır mı?

Izale i şuyu davası devam ederken hisse devri yapılabilir mi? ,Ortaklığın giderilmesi (izale-i şüyu) davası devam ederken paydaşların, hisselerini satabilecekleri yönündedir. Yargıtay kararlarında, ortaklığın giderilmesi (izale-i şüyu) davası devam ederken paydaşların, hisselerini satabilecekleri vurgulanmaktadır.

Izale i şuyu davası açık artırma kimler katılabilir?

TMK m.699/3 uyarınca “Satış açık artırma ile olacağından davaya konu olan malda herkes alıcı olabilecektir. Ancak paydaşlar açık artırmanın sadece paydaşlar arasında yapılmasını talep ediyorlar ise açık artırma sadece paydaşlar arasında yapılacaktır.” Açık arttırma 2 defa ve 2 gün olacak şekilde yapılacaktır.