Işsizlik maaşı zaman aşımı

İşsizlik sigortasından faydalanarak işsiz kaldığı süre boyunca maddi destek almak amacıyla başvuru yapacak olan sigortalı çalışanın, başvurusunu iş akdinin sona erdiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde gerçekleştirmesi gerekir.Dec 7, 2021

İşsizlik maaşı geriye dönük alınabilir mi?

Geriye dönük işsizlik maaşı ödemesi alabilmeniz için, işten ayrıldığınız tarihten Yargıtay kararının tebliğine kadar olan dönemde, sigortada boş günlerinizin olması gerekir. Kaç ay işsizlik maaşı hak etmiş olursanız olun, ancak işsiz kaldığınız günler kadar size maaş ödenecektir.

İşsizlik maaşı ne zaman kesilir?

I- İşsizlik Ödeneğinin Kesildiği Haller işsizlik ödenekleri tekrar başlatılmamak üzere kesilmektedir. İşsizlik ödeneği aldığı süre içinde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı almaya başlayanların ödenekleri “Emeklilik” gerekçesiyle yaşlılık aylığını almaya başladığı tarih itibarıyla kesilir.

İşsizlik maaşı postanede kaç gün bekler?

Sigortalı işsiz, işsizlik maaşını PTT'den 6 ay içerisinde çekmelidir.

İşsizlik maaşı hangi hallerde kesilir?

İş-Kur tarafından önerilen meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimini haklı bir neden göstermeden reddeden, … Haklı bir nedene dayanmaksızın İş-Kur tarafından yapılan çağrıları zamanında cevaplamayan, istenilen bilgi ve belgeleri öngörülen süre içinde vermeyen, kişilerin işsizlik maaşları kesilir.

Bir yıl çalışan işsizlik maaşı alabilir mi?

KAÇ AY MAAŞ ALINIYOR Alınacak işsizlik maaşının süresini de ödenen primler belirliyor. Buna göre son 3 yıl içinde 600 gün prim ödeyene 6 ay, 900 gün prim ödeyene 8 ay ve 1080 gün prim ödeyene 10 ay maaş ödeniyor.

İşsizlik maaşı neden reddedildi?

İşsizlik maaşını alamamanızın bir diğer nedeni ise başvuru süresini kaçırmış olmanız. İşten ayrıldığınız andan itibaren 30 gün içinde İŞKUR'a başvuruda bulunmanız gerekiyor. Eğer 30 gün içinde İŞKUR'a başvuru yapmazsanız işsizlik maaşı alma hakkını kaybedersiniz.

Yeni işe girince işsizlik maaşı kesilir mi?

İşsizlik sigortasından maaş alan bir kişi maaş alma süresi tamamlanmadan yeni bir işe girerse hak kaybına uğramaz. Bu kişi yeni işinden istifa etse bile daha önce hak ettiği işsizlik maaşını almaya devam edebilir.