Kadınlar camiye giremez hadis

Kadınların camiye gitmesi günah mıdır?

Kadınların cemaate katılma mecburiyetleri yoktur. Ancak camilerde kadınlara ayrılan bölümlerde kadınlar cemaatle namazlarını kılabilirler. … Ancak camilere gitmelerine bir yasak da yoktur. Ortak görüş ise kadının camiye gitmesinden ziyade evinde namaz kılmasının daha faziletli oluşudur.

Adetliyken ziyaret amaçlı camiye girebilir mi?

Camiler de ibadet mekânıdırlar. Hz. … Zahirilere göre ise adetli kadın, ihtiyaç olsun veya olmasın, camiye girebilir ve orada durabilir (İbn Hazm, Muhallâ, Daru'l-Fikr, V, 196).

Kadınlar mescide girebilir mi?

Hadiste şöyle buyurulur: “Hiç bir hayızlı veya cünüp mescide giremez.” (İbn Mâce, Tahâre, 92; Dârimî, Vudû',116). … Buna göre hanımlar, vaaz, sohbet, seminer, Kur'an, hadis dinlemek için mescide girebilirler. Bu görüş, çocuk eğitiminde büyük rolü olan hanımların eğitim ve öğretimi açısından çok daha isabetlidir.

Kadınlar cemaatle namaz kılabilir mi?

İşte Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığının yanıtı: "Şâfiî ve Hanbelî mezheplerine göre bir kadının, kadınlara namaz kıldırmasında hiçbir sakınca yoktur. Bu görüşte olanlar, Hz. Peygamberin (s.a.s.) Ümmü Varaka'ya kendi ev halkına namaz kıldırmasına izin vermesini (Ebû Dâvûd, Salât, 62; Ahmed b.

Diyanet kadınlar camiye girebilir mi?

Ay halindeki kadınlar camiye girebilir mi? Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cevabı yazımızda… Hayızlı kadının zaruri durumlar dışında mescidlere girmesi caiz değildir. Zaruri durumlar dışında mescide girmek, orada eğleşmek ve itikâfa çekilmek de caiz değildir.

Kadın camiye girebilir mi?

Ancak İslam alimleri adetli kadınlarının camiye girmelerinin caiz olmadığını yönünde görüş bildiriyorlar. … Camiler de ibadet mekânıdırlar. Hz. Peygamber (S.A.V.), “Ben hayızlı ve cünüp kimsenin mescide girmesini / mescid içerisinde bulunmasını helal görmüyorum.” “Mescid, hayızlı ve cünübe helal değildir.” buyurmuştur.

Gusül abdesti olmadan camiye girilir mi?

“Cünüp olan erkeğin ve kadının, gusül abdesti almadan evvel, abdestsiz yapılması caiz olmayan, amellerden birini yapması, dört mezhepte de haramdır. Mesela, cünüp iken, farz veya nafile namaz kılması helal değildir. … Mescide girmesi de haramdır.