Komşu gürültüsü nereye şikayet edilir

Gürültü yapan komşu için her zaman Alo 181 Gürültü Şikayet Hattına başvurabilirsiniz KOMŞUNUN SÜREKLİ RAHATSIZ ETMESİ KANUNA AYKIRIDIR!

Üst kat komşum gürültü yapıyor ne yapabilirim?

Bu kadar uyarıya rağmen komşularınız sizi rahatsız etmeye ve gürültüye devam ederse, belediye zabıtasına şikâyet ederek idari para cezası kesilmesini sağlayın. Yapacağınız şikâyete göre gürültücü komşuya Kabahatler Kanunu'nun 36. maddesine göre 190 lira, Çevre Kanunu uyarınca ise 1461 lira para cezası uygulanabilir.

Komşu saat kaça kadar gürültü yapılabilir?

Peki, apartmanda saat kaça kadar gürültü yapılabilir? Kaçtan sonra yapılamaz? İlgili yasalara göre hafta içi yani mesai günlerinde öğle istirahat saatleri olan 13:00 ile 15:00 arasında; geceleri ise 19:00- 07:00 arasında gürültü yayacak hareketlerin yapılması yasak.

Komşum beni rahatsız ediyor nereye şikayet edebilirim?

Gürültü devam etmekle beraber genel kurula kadar dayanacak haliniz kalmadı ve yapılan “uyarı”larda işe yaramadıysa, 155'i arayarak polise (kolluk kuvvetlerine) şikayet edebilirsiniz. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 36. maddesine göre gürültü yapan ve rahatsız eden komşuya her yıl değişen oranlarda ve katmalı olarak …

Bahçeye çöp atan komşu nereye şikayet edilir?

SAVCILIĞA ŞİKÂYET EDİN Çünkü, alt kat komşusunun bu davranışları TCK kapsamında suçtur. TCK'nın 123. maddesindeki, “huzur ve sükûnu bozmak suçu” işlendiği ve “tehdit” iddiasıyla şikâyetçi olabilir. Delil durumuna göre dava açılıp alt komşusuna hapis cezası verilebilir.

Üst kat komşum çok gürültü yapıyor nereye şikayet edebilirim?

Kat Mülkiyeti Kanuna göre kötü komşulara karşı yasal başvuru yolları bulunmaktadır. Gürültü yapan komşu için her zaman Alo 181 Gürültü Şikayet Hattına başvurabilirsiniz KOMŞUNUN SÜREKLİ RAHATSIZ ETMESİ KANUNA AYKIRIDIR!

Yükses ses nereye şikayet edilir?

Hava, su, toprak, atık kirliliği gibi çevresel şikayetlerin yanı sıra gürültü şikayetlerini de ilgili birimlere ileten Alo 181 Çevre ve Şehircilik hattının 32 bin 489 gürültü şikayetini sonuçlandırdığı açıklandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi Alo 181 2013 yılından bu yana 7/24 hizmet veriyor.

Evde kaça kadar ses yapılabilir?

Apartman gürültü yönetmeliği içerisinde şu koşul ve şartlar bulunur; – Her türlü gereksiz gürültüden kaçınılmalıdır. – Mesai günleri kapsamında 13 ile 15 saatleri arasında ve akşam 19.00 ile 07.00 arasında gürültü yapılması yasaktır.