Mayna ne demek

Mayna vira ne demek?

Mayna vira ne demek? Almak, çekmek anlamında kullanılan bu sözcüğün bir çok ülkenin lisanında karşılığı yoktur, hemen hemen bütün denizciler tarafından kullanılan evrensel bir terimdir. Örneğin, Ruslar, Türkler ve Almanlar almaya “vira” bırakmaya da “mayna” derler.

Denizcilikte mayna ne demek?

denizcilikte bir ipi salmak veya boş vermek için kullanılan terim. misal, siz bir halatı gergin tutuyorsanız, kaptanınız mayna komutunu verdiği zaman halatı üstünde yük kalmayacak şekilde salıverirsiniz. argoda, durma, bitme, son bulma.

Mayna yapmak nedir?

Herhangi bir cismi halat ya da palanga yardımıyla aşağı indirmek. (Fırtına) Yatışmak.

Mayne ne demek?

"mayne" başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. ingilizce' de man ( adamım ) yerine geçen, genel olarak güneyli zenci dostlarımız tarafından kullanılan terim.

Vira denizcilikte ne demek?

Almak, çekmek anlamında kullanılan bu sözcüğün birçok ülkenin lisanında karşılığı yoktur, fakat hemen hemen bütün denizciler tarafından kullanılan evrensel bir terimdir. … Örneğin; Ruslar, Türkler ve Almanlar demir almaya “vira”, bırakmaya ise “mayna” derler.

Vira ne demek Lazca?

VİRA ! 'Yukarı' anlamına gelen bir denizcilik terimidir. Durmadan, aralıksız, sürekli anlamlarını da taşır.

Hayde Vira Bismillah ne demek?

VİRA sözcüğü de Akdeniz'de denizcilik yapan pek çok toplum tarafından kullanılmıştır. Bizim topraklarımızda da yaygın bir şekilde kullanılmış özellikle denize çıkmadan önce "Vira Bismillah" tabiri sadece denizcilikte değil tüm toplumda yaygın olarak "iyi bir başlangıç dileği" anlamında kullanılmaya devam etmektedir.