Pasaport çıkartmak için ne gerekli

Ilk defa pasaport nasıl alınır?

İlk kez pasaport alacaklarda, eski pasaportunu yenisi ile değiştirecek olanlarda Nüfus Genel Müdürlüğüne bağlı Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapanmak zorundadır. Başvurular şahsen yapılmaktadır. Şahsın kendisi olmadan yada vekalet ile kesinlikle başvurular kabul edilmemektedir.

Pasaport en hızlı nasıl alınır?

Acil başvuru formu doldurmalısınız Öncelikle http://www.epasaport.gov.tr/ adresinden pasaport başvurusunda bulunup randevu alacaksınız. Randevu almanız yeterli değil, pasaportu alacağınız Emniyet Müdürlüğü'ne gidip acil başvuru formu da doldurmanız gerekiyor.

Pasaport için nereye başvurulur?

Pasaport başvurusu ise randevulu veya randevusuz olarak yurt içinde, hususi ve hizmet damgalı pasaportlar için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine, umuma mahsus pasaportlar için ise İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılıyor.

2021 pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır?

Pasaport başvurusu yapmak isteyen kişilerin ALO 199 çağrı merkezi ya da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne ait websitesi üzerinden randevu alması gerekmektedir.

Nüfus Müdürlüğünden pasaport nasıl alınır?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr internet adresi üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo 199) randevu alınarak veya randevusuz olarak yurt içinde, hususi ve hizmet damgalı pasaportlar için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine, umuma mahsus pasaportlar için ise İl ve İlçe Nüfus

Bir öğrenci nasıl pasaport alır?

Öğrenci Pasaportu Nasıl Alınır? 25 yaş altı öğrenciler, harç ücretini ödememek için öncelikle Nüfus Müdürlüğü üzerinden bordo pasaporta başvuru yapmalıdır. Randevu anında öğrenci pasaportu başvurusu olduğunu gişe memurlarına bildiren öğrenciler, harç bedelinden muaf olur.

Pasaport en hızlı kaç günde çıkar?

Belirli bir çıkma süresi vardır. Pasaport çıkarmak için yolculuktan 1 ay öncesinde başvuru yapmak önemlidir. Pasaport çıkma süresi ise 5 ila 7 gün arasında değişiklik gösterir. Yurt dışında pasaport çıkarmak ise 7 ila 10 gün arası sürmektedir.