Pedagojik formasyon ne kadar sürüyor

(2) Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programının süresi en az iki yarıyıldır. Dersler, iki yarıyıla bölünerek ve bir öğretim yılında tamamlanabilecek şekilde Ek 1'deki ders programına göre yürütülür. Programda Ek 1'de yer almayan bir ders açılamaz.

Formasyon kaç yıl sürer?

Formasyon süresi, kişinin eğitim durumuna bağlı olarak farklılık gösterir. Bu süre lisans mezunları için iki yarıyıl, dördüncü sınıf ve üçüncü sınıf öğrencileri için iki yarıyıl, ikinci sınıf öğrencileri için dört yarıyıl ve birinci sınıf öğrencileri için de altı yarıyıl olarak belirlenmiştir.

Pedagojik formasyon dersleri toplam kaç saat?

Pedagojik formasyon öğrencilerinin okullarda yürütülecek öğretmenlik uygulamalarına tıpkı eğitim fakültelerinde olduğu gibi her bir dönemde 72 saat olmak üzere toplam 144 ders saati katılmaları gerecek.

Pedagojik formasyon dersleri haftada kaç gün?

Pedagojik Formasyon Eğitimi Yaz 2018 Dönemi 7 hafta hızlandırılmış program şeklinde yürütülecektir (1 haftada 2 haftalık ders yükü olacaktır). Dersler Hafta İçi 17:00'den sonra ve Hafta Sonu Cumartesi ve Pazar günleri 4 güne dağıtılacaktır.

Bir formasyon her bölüm için geçerli mi?

MEB Talim Terbiye Kurulunun 80 sayılı kurur kararlarının 8. maddesinde şu ifade geçmektedir: “Birden fazla alanda öğretmenliğe başvuru hakkı bulunanların, bu alanlardan birine ait pedagojik formasyon belgesi diğer alanlar için de geçerlidir.” Bu cümleye istinaden bir bölümden alınan pedagojik formasyon belgesinin …

2021 formasyon başvuruları ne zaman?

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için ön kayıt başvuru süreci başlamıştır. Çevrim içi gerçekleşecek olan başvurular 16 Ekim 2021 Cumartesi günü 23:59'a kadar devam edecektir. Ön kayıt başvuru sistemi üzerinden pedagojik formasyon sertifika programına kayıt yapabilirsiniz.

2021 de formasyon verilecek mi?

Pedagojik formasyonun 2021 yılı itibariyle yüksek lisans olarak verileceği duyurulmuştu. Önceki yıllarda belli şartlar altında bazı mezun ve son sınıf öğrencilerine sertifikalı program şeklinde verilen eğitim, bu yıl yükseköğretim kurumlarında tezsiz YL şeklinde sağlanacak.

Pedagojik formasyon staj süresi ne kadar?

Her hafta 6 ders saati olmak üzere, öğrenciler bir yarıyılı boyunca toplam 14 hafta ilgili uygulama okulunda staj yapmaktadır. 6 ders saati aynı günde tamamlanabileceği gibi haftanın farklı günlerinde de tamamlanabilir.