Portre cekimi icin hangi lens

Portre çekimleri için hangi lens kullanılır diyorsanız size son olarak 24 – 35 mm lensleri öneriyoruz. Arka planı fotoğrafa dahil etmek istediğiniz durumlarda en iyi odak aralığı 24mm ile 35mm aralığı olacaktır.27-Jan-2021

Manzara fotoğrafı çekmek için hangi lens?

Manzara fotoğrafçılığında en çok tercih edilen lens grubu, geniş açılı lenslerdir. Ancak kompozisyona göre değişmekle birlikte, zum lensler de kullanılabilir. Canon 16-35mm, 24-105mm ve 70-200mm lensler, genel kullanıma uygun lensler arasında yer alıyor.

Makro çekim için hangi lensi almalıyım?

Doğada makro çekim yapmayı düşünen arkadalar 150mm, 180mm, 200mm gibi değerlerde makro lens alırlarsa çok rahat edeceklerdir. Ayrıca lensin mm değeri ne kadar büyük ise 1:1 modunda obje ile arasında daha fazla boşluk kalmaktadır. Bu durum ışıklandırma konusunda büyük yardımcı olmaktadır.

Gece çekimleri için hangi lens?

Gece portre ve insan fotoğrafları çekmeyi planlıyorsanız mutlaka açık diyaframlı lens almanızda fayda var.

Makro lens ile portre çekilir mi?

Buna dayanarak objektifin 100mm gibi bir konumda portre için kullanılması elbette mümkündür. Aynı objektifin çok yakınlar için, bir makro konusu varsa onun için de kullanabilirsiniz.

Iyi bir manzara fotoğrafı nasıl çekilir sokak fotoğrafçılığında nelere dikkat edilir?

Manzara fotoğrafında her noktanın net olmasını amaçladığımız için DİYAFRAM kısık olmalıdır. Keskinlik için F8 -13 aralığında idealdir. En iyi alan derinliği için netleme mesafesi, hiperfokal mesafeye dikkat edilmelidir. Film zamanı manzara ve doğa fotoğraflarında 50 ASA Velvia film kullanırdık.

En iyi Canon lensler hangisi?

Canon EF 135mm f/2.0L USM Lens: Canon 'un bence tartışmasız en iyi portre lensi. Her diyafram aralığında her zaman her yerde çok keskin, çok kaliteli. Arkaplanı yok etmiyor, adeta uçuruyor. Krema bokeh dediğimiz bokehi veriyor, bir çok katalog çekimi de bu lensle yapılıyor.

Makro fotoğrafçılıkta hangi tip özellikli makro lensler kullanılır?

Doğada makro çekim yapmayı düşünen arkadaşlar 70-200 mm arası odak uzunluğu olan (özellik primer) makro lensleri rahatça kullanabilirler. Piyasada en çok kullanılan primer makro lensler: Nikkor 105 mm, Canon 100 mm, Tamron 90 mm, Sony 90 mm ve 100 mm, Sigma 105 mm ve 150 mm ve diğerleri…