Söz gümüşse sükut altındır anlamı

Herkesçe bilindiği üzere atasözleri ülkemizde çok yaygın olarak kullanılmaktadır. … Söz gümüşse sükut altındır atasözü, konuşmak her ne kadar güzel olsa da, bazen doğru zamanda susmasını bilmek daha önemlidir anlamına gelmektedir.Nov 25, 2563 BE

Söz sükut ne demek?

Söz gümüşse sükut altındır sözü, konuşulan söz ne kadar değerli olsa bile sessizlik daha değerlidir anlamına gelmektedir. Söylenen sözün değeri yüksek bile olsa sessizlik ondan daha değerlidir.

Söz gümüşse sükut altındır atasözünün ne anlama geldiğini arkadaşlarınızla yorumlayalım?

Soru: “Söz gümüşse sükût altındır.” atasözünün ne anlama geldiğini arkadaşlarımızla yorumlayalım. Cevap: Söz gümüşse sükut altındır sözü bizlerin bazı durumlarda konuşmak yerine sadece susması gerektiğini anlatan bir atasözüdür.

Kendi düşen ağlamaz atasözünün anlamı nedir?

Kendi düşen ağlamaz atasözü, yapılan bir iş sonucunda bu durumdan kendi zararına sebep olacak şekilde olumsuz etkilenen kişiler için kullanılan bir atasözüdür. Bu zararlı duruma kendilerini bilerek ve isteyerek düşüren kişiler tamamen kendileri sorumludur.

Eden bulur atasözünün anlamı nedir?

[1] Bir durumun nasıl sonuç doğuracağı, işin başında belli olur: Başkasına kötülük edenin başına kötü işler gelir; inlemekten kendini alamayacak kadar ağır olan hasta ölür.

Bir söyle on dinle atasözünün anlamı nedir?

[1] Çok konuşmak doğru değildir . Çok konuşan, gereksiz, yanlış sözler söyler. Karşındaki iki,on, yüz söylerse sen bir söyle. Yerinde cevap verebilmen için de hemen atılamaman,söylenenleri uzun uzun dinlemen gerektir.

Kendi düşen ağlamaz mı?

KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ TDK SÖZLÜK ANLAMI Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'ne göre "Kendi düşen ağlamaz" atasözü; "kendi davranışı dolayısıyla zarara uğrayan birinin bundan yakınmaya hakkı olmaz" anlamına gelir. İnsan kendi tercihlerinin sonucu yaşar.

Islanmışın yağmurdan korkusu olmaz atasözünün anlamı nedir?

Islanmışın Yağmurdan Korkusu Olmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Bir kişi çeşitli zarar görmüşse ve bu zararlardan bir şekilde kurtulmuşsa hayatta başına gelecek zararlardan da korkmaz.