Taşınma izni hakkı

İş Kanunu'nda işverenin rızası durumunda ücretli ya da ücretsiz izin hakkı tanıyabileceği belirtilmektedir. Buna göre taşınmanız gerektiği zamanda işyerinizden en az bir hafta öncesinden izin almanız gerekmektedir. Maalesef İşverenin rızasına kalmış olan taşınma izni genelde maksimum 2 gündür.05-Apr-2021

Çalışana taşınma izni var mı?

Peki çalışanlar için bir taşınma izni yok mudur? Esasen İş Hukuku'nda ev taşıma izni olarak düzenlenmiş bir izin türü yer almıyor. Ancak 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 55/j maddesine göre ücretli veya talebinize bağlı olmak üzere ücretsiz izin kullanmanız mümkün.

Taşınma izni yasal hak mı?

İş Kanunu'nda Taşınma İzni Var mıdır? Hem Borçlar hem de 4857 sayılı İş Kanunu'nda taşınma izni olarak düzenlenmiş bir izin türü yer almamaktadır.

Ev taşınma izni nasil alinir?

Sokağa çıkma yasağında ev taşınma iznini valilik ve kaymakamlığı arayarak durumunu bildirip gerekli izni alabilirsiniz. Kısıtlama maddelerinde ikametgah belgesi isteyebilir ve böylece taşınmaya izin verilir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kaldığınızda e-devlet sistemi üzerinden ikametgah belgesi almanız gereklidir.

Eşya taşımak için nereden izin alınır?

Sokağa çıkma yasağında ev taşıma izni valilik ve kaymakamlıklar aracılığı ile alınır. Bazen de açıklanan kısıtlama maddelerinde ikametgah belgesi ve seyahat izin belgesi şartı ile taşınmaya izin verilir. Bu durumlarda e devlet sistemi üzerinden oturum yeri belgesi ile seyahat izin belgesi çıktısını almanız gereklidir.

Iş yerinden taşınma izni nasıl alınır?

İş Kanunu'nda işverenin rızası durumunda ücretli ya da ücretsiz izin hakkı tanıyabileceği belirtilmektedir. Buna göre taşınmanız gerektiği zamanda işyerinizden en az bir hafta öncesinden izin almanız gerekmektedir. Maalesef İşverenin rızasına kalmış olan taşınma izni genelde maksimum 2 gündür.

Ev taşıma izni kimlere verilir?

Taşınma izni yalnızca evinizi bir adresten diğerine taşımak için verilirken mazeret izinleri ölüm, doğum, evlenme gibi durumlara ek olarak evden eve taşınma zamanlarında taşınma sonrası için verilir. Mazeret izinlerini, taşınma sonrası evi temizletmek, tesisat, çilingir vs gibi işleri halletmek için alabilirsiniz.

Memura ev taşıma izni var mı?

Memur, Öğretmen, Hemşire ve Doktor, Mühendis, Polis ve diğer kamuda çalışan kamu kurumu görevlileri için açık bir şekilde ev taşıma izni bulunmuyor.