Teminat iadesi nasıl yapılır

Kesin teminatın iadesi için, ÖNCELİKLE İŞVEREN (YÜKLENİCİ) tarafından İDAREYE SGK'dan ilişiksizlik belgesi getirilmelidir. Bunun için, yüklenici SGK'ye yazılı olarak müracaat edip ihale konusu işi tamamladığını ve ilişiksizlik belgesini istediğini belirtmelidir.Nov 18, 2019

Teminat mektubunun iadesi kimden istenir?

İhalenin istekli üzerine bırakılmaması veya ihale üzerine bırakılarak sözleşmenin imzalanması halinde geçici teminat mektubunun idare tarafından istekliye iade edilmesi gerekmektedir.

Teminatın iadesi talebi nedir?

Borçlu tarafından ispatlanabilir bir hukuksuzluk yok ise tebligatın kesinleşmesi ardından (tebligat kesinleştirilemiyor ve herhangi bir haciz uygulanmadı ise ihtiyati hacizden feragat ile) 10 gün sonra nakit ya da mektup olarak alacaklının yatırdığı teminat iadesi geri alınmaktadır.

Kesin teminat geri ödenir mi?

“ İşverenlerin hakedişleri, Kuruma3 idari para cezası, prim ve prime ilişkin borçlarının olmaması kaydıyla ödenir. Kesin teminatları ise ihale konusu işle ilgili olarak Kuruma (SGK) borçlarının bulunmadığının tespit edilmesinden sonra iade edilir.

Teminat mektubu nasıl geri alınır?

Avans Teminat Mektupları Müteahhitlerin kazandıkları kamu veya özel sektör ihalelerinde, ise başlamaları için aldıkları peşin avans miktarının banka tarafından garanti edilmesidir. Sözleşme hükümlerine uygun olarak müteahhit taahhütlerini yerine getirdikçe, avans, hak edişlerinden mahsup edilmek suretiyle geri alınır.

Teminatın iadesini kim yapar?

Teminat gösterilmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalktığının anlaşılması hâlinde mahkeme tarafından teminatın iadesine karar verilir[4].

Teminat mektubu ne zaman geri alınır?

İlgili SGK İl Müdürlüğü/Merkezince alınan teminat, en geç verildiği tarihi takip eden ayın sonuna kadar nakde çevrilerek tahsil edilir.

Teminatın iadesine kim karar verir?

Alacaklı başka bir karara gerek kalmaksızın alacağını borçlunun gösterdiği teminattan alır. Teminat yeterli değilse, borçlunun malları haczedilip satılır. Borçlunun kanun yolu başvurusu istinaf mahkemesi tarafından haklı görülürse, bölge adliye mahkemesi borçlunun talebi olmaksızın teminatın iadesine karar verir.