Trabzon en iyi kalp doktoru

Prof Dr Embiya Dilber kimdir?

Dr. Embiya Dilber Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Kardiyolojisi uzmanıdır. alanlarında hizmet veriyor ve hastalıkların uzmanlık alanında hizmet veriyor.

Kalp ve damar cerrahisi hangi hastalıklara bakar?

Kalp ve damar cerrahisi, kalp ile ilgili erken tanı ve müdahale gerektirebilecek bütün şikayetleri kapsamaktadır. Bu nedenle birimin uzmanlık alanına giren hastalıklar da kalbin kendisi, kalbi besleyen koroner damarlar, kalp kapakçıkları ve birlikte çalıştığı dolaşım sistemine (atardamarla, toplardamarlar) yöneliktir.

Ahi Evren Başhekimi kimdir?

Doç. Dr. Kemal UZUN Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başhekim olarak göreve başladı.

Kardiyoloji ne demek anlamı?

Kalp ve dolaşım sistemi ile ilgili hastalıkları inceleyen bilim dalına kardiyoloji adı verilir. Daha önce iç hastalıkları (dâhiliye) bölümünün bir alt dalı olan kardiyoloji günümüzde ayrı bir anabilim dalıdır. Tıp eğitimi alan bir doktor uzmanlığını kardiyoloji dalında yaparak kardiyolog unvanını alır.

Fazıl Orhan Kimdir?

Profesör Doktor Fazıl Orhan 13.12.1964 tarihinde Çamlıhemşin'de dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra "tıp doktoru" ünvanını alan Profesör Doktor Fazıl Orhan daha sonra ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapmıştır.

Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi arasındaki fark nedir?

Kardiyoloji, kalp rahatsızlıklarının tanısının ilk defa konulduğu bölümdür. Kardiyoloji bölümü tarafından konan tanıdan sonra tedavi süreci başlar. Bu süreçte ilaç ve benzer yöntemler uygulanır. Eğer bunlar işe yaramaz ya da direkt cerrahi müdahale gerekirse hastalar kalp damar cerrahisi bölümüne yönlendirilir.

Damar hastalıklarına hangi bölüm bakar?

Damarlarla ilgili sorunlara kalp ve damar cerrahisi bölümü bakar.