Yeni mezun eczacı eczane devir alabilir mi

Yeni mezun eczacı eczane açabilir mi?

"Yardımcı eczacı" tanımı getirilen yönetmeliğe göre, 2013 ve sonrasında eczacılık fakültesine girenler, mezuniyet sonrası serbest eczane açmak veya mesul müdür olmak isterse bir yıl süreyle yardımcı eczacı olarak çalışacak. Eczane açmak, işletmek ve ecza deposu mesul müdürlüğü yapmak için eczacı olma şartı getirildi.

Eczanesini devreden eczacı eczane açabilir mi?

Eczanesini devir eden eczacı yeniden eczane açmak isterse, yerleştirme puanı yarı oranda düşürülecektir. – Eczanelerin nakil işlemleri nasıl yapılacaktır? Eczanenin naklinde, açılmaya ilişkin usûl ve esaslar uygulanacaktır. Mevcut eczane yeni eczane için ruhsat düzenleninceye kadar eczane vasfını koruyacaktır..

Yeni mezun biri eczane açabilir mi?

Konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı kılavuzu yayımladı. Buna göre, mezun olduktan sonra serbest eczane açmak veya serbest eczanelerde mesul müdür olarak çalışmak isteyen eczacılar, 1 yıl süreyle "yardımcı eczacı" olarak eczanelerde çalışacak.

Kimler eczane devir alabilir?

30 Mayıs 2012 tarihinde eczanesi olan eczacıların, bu tarihten sonra bir kereye mahsus olmak üzere eczanelerini devir etme, nüfus sınırlamasına tabi olmaksızın başka bir ilçeye nakil etme ve başka ilçeye nakil ettikleri eczanelerini devir etmeye hakları vardır.

Eczacı olmayan eczane açabilir mi?

Maddeye göre eczacı olmayan gerçek kişiler, eczacı bir mesul müdür atamak kaydıyla ecza deposu açabilirler. Aynı şekilde tüzel kişilerin de ecza deposu açması mümkündür. … Eczane sahip ve mesul müdürlerinin eczacı olması zorunluluğu konusunda bir değişiklik olmamıştır."

Eczacı Teknikeri eczane açabilir mi?

Eczacı Teknisyeni Ne Demek? Eczacı teknisyeni; eczacılık yapabilen fakat eczane açmaya yetkisi bulunmayan kişilere verilen mesleki unvandır.

Eczane devir alırken nelere dikkat edilmeli?

Bu unsurlara da kısaca göz atalım;

  • Bölgede eczane açılıp açılamaması (3500 kuralı)
  • Benzersizlik özelliği (O tipte bir eczanenin varlığının azlığı)
  • Bölgenin gelecek gelişimi (bölge nüfusu ya da demografik yapının gelişimi)
  • Eczanenin büyüme potansiyeli (eczanenin kendi bazının düşüklüğü ve potansiyeli)

21-Nov-2019