Şantaj yapmanın cezası

Şantaj Suçunun Cezası (TCK 107) Şantaj suçunun cezası, suçun tüm biçimleri için aynıdır. Şantaj suçunun cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve 5000 güne kadar adli para cezası olarak düzenlenmiştir.

Şantaj nasıl ispat edilir?

Şantaj mağduru olan kişinin polise, jandarmaya ya da savcıya sözlü ya da yazılı olarak başvuruda bulunma hakkı bulunsa da suçun ispatı ve kısa sürede netice alınması avukat ile sonuç doğurabilmektedir.

Şantaj durumunda ne yapılır?

Şantaj mağduru birey, şantaja boyun eğmeden olabildiğince hızlı bir şekilde uzman bir avukatın yardımı ve delil teşkil eden şantaj malzemeleri ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunmalıdır.

Şantaj davası nasıl düşer?

Türk Ceza Kanunu'na kapsamına göre şantaj suçu ile alakalı dava zaman aşımı süresi 8 yıl olarak belirlenmiştir. Bu sürenin dolması durumunda dava düşer.

Mesajla Hakaret etmenin cezası nedir?

Mesajla küfür ve tehdit suçlarını işleyen fail, eğer ki tehdit ettiği kişi tarafından tanınmıyorsa, suçun nitelikli halini oluşturmuş olur ve 2 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılır.

Şantaj mahkemesi ne kadar sürer?

Şantaj suçu açısından herhangi bir şikayet süresi yoktur. Ancak, suçun dava zamanaşımı süresi 8 yıl olup, suçun işlendiği tarihten itibaren 8 yıl geçmeden mağdur aleyhine işlenen suç savcılığa bildirilmelidir. Aksi takdirde, dava zamanaşımı süresi dolacağından suç ile ilgili soruşturma yapılamayacaktır.

Birisine şantaj yapmak ne demek?

Bu anlamda şantaj suçu, bir kimseyi hakkı olan veya yükümlü olduğu bir şeyi yapmak veya yapmamaktan bahisle bir şeyi yapmaya zorlamak, bir kimseyi haksız çıkar sağlamaya zorlamak veya bir kimsenin şeref ve saygınlığına zarar verecek nitelikli şeylerin açıklanması ile korkutmak olarak ifade edilebilir.

Tehdit edilen kişi nereye başvurmalı?

Bu sebeple, şikayet şartı olmasa dahi, mesaj veya internet üzerinden tehdit edilen kişi, emniyete veya savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmalıdır. İspatı son derece zor olan bu suçta, suçu işleyen failin tespit edilebilmesi için, mağdur, suça ilişkin konuşma içeriklerini savcılıkla paylaşmalıdır.