Aöl mezun olabilir belgesi

AÖL mezun olabilir Belgesi nasıl alınır?

Açık lise (AÖL) diplomaları Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri vasıtasıyla alınabiliyor. Dönem sonunda mezun olmuş durumda olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilmiş olan tarihten yaklaşık olarak 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilir.

AÖL mezun olabilir Belgesi Nedir?

ÇIKMA BELGESİ Açık Öğretim Lisesinden mezun olan öğrencinin diploma hazırlanıncaya kadar diploma yerine kullanabileceği bu belge 6 ay geçerlidir. Bu belgeden isteyen öğrencilerin bir dilekçe ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.

Mezun olabilir belgesi nereden alınır?

Mezun olan öğrenciler geçici mezuniyet belgelerini bağlı oldukları Halk Eğitim Merkezlerinden alabilirler.

AÖL mezun oldum ne yapmalıyım?

Diplomamı almak için ne yapmalıyım? Açık Öğretim Lisesinden 2005 yılından önce mezun olmuş ve diplomasını süresi içersinde alamayıp Açık Öğretim Lisesine iade edilen öğrencilere ait söz konusu diplomalar şahsen veya posta ile Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne başvurularak teslim alınabilir.

Açık Öğretim Lisesi mezuniyet belgesi nasıl alınır?

AÇIK LİSE DİPLOMASI ALMA Açık lise diploması Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alınmaktadır. Mezuniyet belgeleri mezun olduktan 2-3 ay sonra Halk Eğitim Merkezleri'ne gönderildiğinden dolayı diploma alacak mezunların ilgili tarihlerde belgelerini almaya gitmeleri gerekmektedir.

Liseyi dışardan bitirmek istiyorum ne yapmam lazım?

Açık Öğretim Lisesine ilk defa kayıt yaptırma işlemine İLK KAYIT ya da YENİ KAYIT denir. Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince yapılmaktadır. Öğrenciler kayıt için gerekli evrakları tamamlayarak, Halk Eğitimi Müdürlüklerinde kayıt işlemlerini yaptırabilirler.

Lise mezuniyet belgesi ne işe yarar?

Lise mezunları sosyal hizmetler bölümleri, bekçilik veya bankalar gibi alanlarda da iş bulabilirler. Özellikle sosyal hizmetler bölümleri, bekçilik veya özel güvenlik gibi iş alanlarında çalışma planları olan bireyler için zorunluluktur.