Geniz eti tedavisi

Geniz etinin alınması genel anestezi altında yapılır. Ağız açacağı denilen bir alet uygulanarak ağız açık hale getirilir ve küçük dil arkasına yerleşmiş olan geniz eti küret adı verilen aletler ile kazınarak alınır. Ameliyat sırasında komplikasyon görülmesi çok nadir bir durumdur. Durdurulamayan kanama olabilir.

Geniz eti ilaçla tedavi edilebilir mi?

Geniz eti tedavisinde öncelikle, ilaçla tedavi yöntemi tercih edilmektedir. Öncelikle geniz etinin büyümesine sebep olan mikrop belirlenmekte ve bu doğrultuda gerekli ilaç ya da antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır.

Geniz eti ameliyatsız tedavi edilir mi?

Geniz etinin ameliyatsız çözümü mümkün olabilir. Geniz eti gece daha çok belirti vermektedir. Ağız kuruluğu, diş gıcırdatma, uyku apnesi gibi pek çok sorun oluşur.

Geniz eti nasıl geçer bitkisel çözüm?

Geniz etinin küçülmesi için zerdeçal en iyi çözüm yoludur. Bir bardak ılık sütün içerisine bir çay kaşığı zerdeçal ekleyip karıştırın. Bu karışımı her gece çocuklarınıza içirmelisiniz. Zerdeçal içeriği sayesinde geniz etinin küçülmesine yardımcı olur.

Geniz eti ameliyatı riskli mı?

Geniz bölgesinin yan taraflarında kulağı havalandıran östaki borusunun ağızları yer alır. Görmeden yapılan aşırı geniz eti çıkarma işlemlerinde bu yapılar zarar görebilir. Ancak koblatör sisteminde kamera ile yeterli bir görüş açısı sağlandığı için söz konusu risk yok denecek kadar azdır.

Geniz eti spreyle küçülür mü?

Kortizonlu burun spreylerinin kullanımı ile, geniz eti büyüklüğünde en fazla %10 kadar bir küçülme olabilir; az da olsa bu küçülme bazı hastalarda burun tıkanıklığında azalmaya yol açabilir. Ancak burun spreyi kesildiğinde geniz eti tekrardan büyümeye devam eder.

Geniz eti alınmazsa ne olur?

Geniz Eti İşitme Kaybına Sebep Olabilir Eğer önlem alınmazsa bu klinik tablo, ilerde çocuğun ömür boyu sıkıntısını çekeceği adheziv otitis media denen soruna sebep olur. Bu hem kalıcı işitme kaybı, hem de kronik kulak akıntısı ile kişinin geri kalan yaşantısını etkiler.

Geniz eti kendi kendine geçer mi?

Eğer geniz etinde iltihap yoksa, doktorunuz bir süre beklemeyi önerebilir, özellikle çocuklarda geniz etinin bir miktar büyümesi normaldir. Zamanla geniz eti kendiliğinden küçülebilir.