Internetten aldığım ürün farklı geldi ne yapmalıyım

İnternetten alınan ürün farklı çıkarsa, ödemeyi alan kargo da sorumlu. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Tüketiciler artık uzaktan satışlarda muhatabını bulamazlarsa, ödeme yaptıkları kargodan bunun bedelini alabilirler." bilgisini verdi.Oct 31, 2020

Internetten sipariş ettiğim ürün yanlış geldi ne yapmalı?

Cayma hakkı, tüketicilere satın aldıkları üründen 14 gün içerisindeki hiçbir koşula bağlı kalmadan iade edebilme imkânı sunar. Tüketicinin cayma hakkını kullandığı tarihten itibaren, satıcı 10 gün içerisinde aldığı toplam bedeli tüketiciye iade etmek durumundadır.

Yanlış kargo geldi ne yapmalıyım?

Kurye veya kargo yetkilisinin getirdiği ürün hasarlı, eksik veya yanlış ise ne yapmalıyım? Ürünün kargo paketinde veya üründe fark edilir şekilde hasar, darbe, kırık tespit edilmesi durumunda, kargo görevlisine mutlaka hasar tespit tutanağı düzenletmelisiniz.

Internetten aldığım ürünü nereye şikayet edebilirim?

BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

Internetten ürün siparis iptali CEZA VAR MI?

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde, malın size teslim tarihinden itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkınız bulunmaktadır.

Internetten sipariş edilip gelen ürün alınmazsa ne olur?

Kargo alınmadığı takdirde gönderene iade edilir. İnternetten alışverişlerde tüketicinin siparişten sonra teslim anına kadar vazgeçme hakkı olduğu gibi teslim alsa bile teslimden itibaren 14 gün zarfında koşulsuz, cezasız ve herhangi bir masrafa katlanmadan iade hakkı vardır.

Teslim Alinmamis ürün iptali olur mu?

ÖNGÖRÜLEMEYEN SEBEPLERLE ÜRÜN SÜRESİNDE TESLİM EDİLEMEZ İSE: Satıcı'nın öngöremeyeceği mücbir sebepler oluşursa ve ürün süresinde teslim edilemez ise, durum Alıcı'ya bildirilir. Alıcı, siparişin iptalini, ürünün benzeri ile değiştirilmesini veya engel ortadan kalkana dek teslimatın ertelenmesini talep edebilir.

Kargo yanlış adrese teslim edilirse ne olur?

Kargonun kaybolması ya da yanlış kişiye teslimi halinde düzenlenen taşıma irsaliyesi ispat için önem arzedecektir. Yine yirmi bir gün içinde teslim edilmeyen kargo, kargo işletmecisi tarafından kaybedilmiş sayılır. … Aksi takdirde kargo işletmesi sorumluluktan kurtulmaktadır.