Kıbrıs a ihracat nasıl yapılır

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine sattığımız ürünler nelerdir?

KKTC'nin en önemli ihraç malları; narenciye, süt ürünleri, alçı taşı, konfeksiyon, rakı, hurdalar, patates, sigaralar, konsantre, piliç eti, ilaçlar, sebzeler, deriler, meşrubat, likör, vodka, keçi boynuzu, tütün, yün yaprağı, hurda kağıt, yumurta, zeytin yağı, canlı hayvanlar, viski, cin ve balıklar.

KKTC gümrük vergisi var mı?

KKTC'ye ithal edilen mallar, mevzuatta belirtilen muafiyet ve istisnalardan yararlanmamaları halinde, mezkur Kanun ekini teşkil eden II sayılı Cetvelde karşılarında belirtilen nispetlerde gümrük vergisine tabi bulunmaktadırlar.

Kıbrısa ürün nasıl gönderilir?

Kıbrıs'a kargo göndermek isteyen kişiler, KKTC proforma fatura belgesini doldurup kargo şubesine teslim etmelidir. Ticari firmalar ise, kargo gönderileri için ürüne ait miktar ve KDV tutarı gibi bilgileri içeren bir fatura düzenleyip bu faturayı gönderici şubeye teslim etmelidir.

Kıbrıs yurt dışı sayılır mı?

Peki KKTC size göre yurtiçi mi sayılıyor, yurtdışı mı? – Yurtdışı ki dış hatlar terminalinden uçuyorsunuz. Peki yurtdışına nüfus cüzdanı ile çıkılır mı? – Kesinlikle hayır.

Yeşil Hat Tüzüğü nedir?

Yeşil Hat Tüzüğü, Kıbrıslı Türkler'in Yeşil Hat üzerinden Kıbrıs Rum Kesimine doğru yapacağı ticareti düzenlemektedir. Ayrıca AB vatandaşlarının da Kıbrıs Türk tarafından Kıbrıs Rum Kesimine geçişlerini de düzenlemektedir. Tüzüğün uygulanması için AB, Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nı (KTTO) yetkili kılmıştır.

Türkiyeden Kıbrısa ne kadar alkol getirebilirim?

1- Alkol derecesi % 22'yi geçen alkol ve alkollü içkiler 1 lt. 2- Alkol derecesi % 22'yi geçmeyen alkol ve alkollü içkiler 2 lt. 600 ml'yi aşmamak kaydıyla kolonya, parfüm, lavanta, esans veya losyon ile 5 adet cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi. 1- Çay 1 kg.

KKTC kargo gümrüğe takılır mı?

Kargo gümrüğe tabi olur. Müşteri gümrüğe giderek gümrük şube amirinin yönlendirmesine göre hareket eder. KKTC sağlık bakanlığı izni talep edebilir.