Lise teşekkür alma şartları

İlkokul, ortaokul ve liselerde Teşekkür belgesi almak için öğrencilerin en az 70.00 not ortalamasını yapmaları gerekmektedir. 70 ve 84.99 arasında başarı ortalamasına sahip öğrenciler o dönem Teşekkür belgesi almaya hak kazanırlar. 85.00 ve üzeri başarıyı yakalayan öğrenciler ise dönemlerini Takdir belgesiyle kapatır.19-Jan-2022

1 tane zayıfla teşekkür alınır mı?

85,00 ve daha yukarı olan öğrenciler takdir belgesi, Lisede en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir. Bu durumda ortalaması tutması durumunda karnede 2 olursa takdir alınır, karnede 1 varsa teşekkür alınmaz.

Lise Teşekkür Belgesi nasıl alınır?

Takdir ve teşekkür almak için Türkçe ve Matematik derslerinin ortalaması en az 3 olmalıdır. Karne not ortalaması 75 üzeri ise Teşekkür belgesi alabilir. Aynı şekilde karne notu ortamalası 85 üzeri ise de takdir belgesi alabilecek.

Lisede kaç üstü teşekkür alınır?

İlk dönemin sonu gelirken öğrenciler ve veliler takdir teşekkürün nasıl hesaplanacağını merak edilen konuların başında geliyor. Derslerinde üstün başarı gösterip başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 – 84,99 aralığında olan öğrenciler teşekkür belgesi alabiliyor.

Lisede teşekkür almak için ders notları nasıl olmalı?

Lisede teşekkür almak için dönem ortalaması 70.00-84.99 arasında ve derslerden herbirinin en az 50 puan üstü başarıya sahip olmak gerekiyor. Gereken dönem ortalaması tutturulsa dahi bir ders notu ortalaması 49 ise teşekkür belgesi verilmez.

1 dersten kalınca teşekkür alınır mı?

1 dersten kalınca takdir ve teşekkür belgesi ise alınamıyor.

Matematik zayıf olursa teşekkür alınır mı?

Zayıf ders varsa belge alınmıyor.

Lisede teşekkür belgesi nasıl alınır?

Lisede takdir almak için dönem ortalaması en az 85 üzeri ve derslerden herbirinin en az 50 puan üstü başarıya sahip olmak gerekiyor. Gereken dönem ortalaması tutturulsa dahi bir ders notu ortalaması 49 ise takdir belgesi verilmez. Zaten mantıken takdirlik bir öğrencinin de herhangi bir dersinin zayıf olması beklenemez.