Oküloplasti ne demek

Oküloplasti; gözümüzün kafatasında bulunduğu göz çukuru (orbita) bölgesinin çevresi ve içindeki dokuları kapsayan genel bir cerrahi yaklaşıma verilen addır.26-Nov-2020

Oküloplasti neye bakar?

Oküloplastik cerrahi (oftalmik plastik ve rekonstrüktif cerrahi), oftalmolojinin (göz sağlığı ve hastalıkları biliminin) bir alt dalıdır. Bu bilim dalı, göz kapağı, gözyaşı sistemi ve orbita hastalıklarının (gözü çevreleyen kemik ve yumuşak dokular) tanı, tedavisi ve protez göz uygulaması ile uğraşır.

Oküloplasti ve orbita cerrahisi nedir?

Oküloplasti ve Orbita Cerrahisi Hakkında Oküloplasti ve orbita cerrahisi göz kapakları, gözyaşı yolları ve göz çukuru hastalıklarıyla ilgilenen bir uzmanlık alanıdır.

Oküloplasti cerrahi nedir?

Oküloplasti veya oküloplastik cerrahi, göz kapaklarını, kaşları, göz küresini, gözyaşı kanallarını ve yüzü içeren çeşitli prosedürleri belirtmek için kullanılan bir terimdir. Asıl adı Oftalmik plastik ve rekonstrüktif cerrahi olan branş tıbbi olarak gerekli girişimlerin yanında kozmetik girişimleri de kapsar ve bazen …

Göz OPC nedir?

Oküloplastik cerrahi göz hekimliğinin temel dallarından biridir ve ülkemizde son 20 yılda çarpıcı bir gelişme göstermiştir. Göz hekimleri gözkapağı, gözyaşı sistemi ve orbita ameliyatlarını büyük bir yetkinlikle yapmaktadırlar.

OCT neden yapılır?

OCT ile retina kalınlık ölçümleri yapılabilmekte, özellikle diyabette ve ameliyat sonrası oluşabilecek maküla ödemi değerlendirilmektedir. Retina hastalıkları dışında görme siniri liflerinin kalınlık ölçümleri yapılarak glokom tanı ve izleminde göz hekimine yardımcı olur.

Göz doktoruna neden gidilir?

Göz sağlığı, yaşam kalitesi açısından oldukça büyük öneme sahiptir. Bazı göz hastalıkları erken dönemde tedavi edilmediklerinde ilerleyerek görme kaybına varan kalıcı hasarlara neden olabilir. Bu nedenle düzenli göz muayenesi yaptırmak ve gözlerdeki olası hastalıkları ilerlemeden tespit etmek büyük önem taşır.

Orbita ne işe yarar?

Orbita, göz küresini, ilgili kasları, sinirleri, ve bağ dokusunu içeren, kafatası kemiklerinden oluşan ve kafatasımızın üst 1/3 kısmında yer alan boşluktur. … Orbita, göz dışı kaslar, göz küresi, damar ve sinirler ve üzeri bağ dokusu ile sarılı yağ dokusu tarafından doldurulur.