Peygamber efendimiz oruçlu iken misvak kullanırmıydı

Misvak kullanmak orucu bozmaz. Misvak kullanırken Hz. Muhammed (sav) oruçluyken misvakın kullanılmasına engel bir talimatı yoktu.27-Apr-2019

Diş ipi kullanmak orucu bozar mı?

Diş fırçalama ve diş ipi kullanmak Yutulursa oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir. … Oruçlu iken diş fırçalanacaksa, macun kullanılmadan yapılması önerilmektedir.

Karbonatla diş fırçalamak orucu bozar mı?

Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz (el-Fetâva'l-Hindiyye, I, 220).

Aromalı diş macunu orucu bozar mı?

Ancak boğaza çok yakın olduğu için dikkatli olmak gerekir. Macunun tadının boğazına gitmesi bir kokunun burna gitmesi gibidir. … Velhasıl: Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz. Bununla birlikte, diş macununun veya suyun boğaza kaçması hâlinde oruç bozulur.

Misvak kullanmak mekruh mu?

Abdest alırken misvak ve benzeri bir şeyle ağız ve diş temizliğini yapmak sünnettir (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 44). … Ağız ve diş sağlığı için uygun olan herhangi bir ürünün veya yöntemin kullanılmasıyla bu sünnet yerine getirilmiş olur.

Ağız spreyi kullanmak orucu bozar mı?

Gargara yapmak, suyu yutmadıktan sonra orucu bozmaz. … Oruçluyken abdest almak orucu bozmaz. Çünkü ağız çalkalanırken su yutulmaz.

Niyetliyken diş fırçalanır mı?

DİŞ FIRÇALAMAK ORUCU BOZAR MI? Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz. Bununla birlikte, diş macununun, misvak parçalarının veya suyun boğaza kaçması halinde oruç bozulur.

Diş macunsuz diş fırçalamak orucu bozar mı?

Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz (el-Fetâva'l-Hindiyye, I, 220). … Orucun bozulma ihtimali dikkate alınarak, dişlerin imsakten önce ve iftardan sonra fırçalanması, oruçluyken fırçalanacaksa macun kullanılmaması uygun olur.