Trafik kasko sorgulama

Kaskomu nereden görebilirim?

e-Devlet Kapısı

  • Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi.
  • Kasko Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama (Gerçek Kişi)

Aracı satmadan kasko iptal edilir mi?

Aracın Satışı Halinde Kasko İptal İşlemi Sigorta şirketi tarafından kasko sigortası otomatik olarak iptal edilir. Araç sahibi ise bu kasko sigortasını yeni aracına devredebilir ya da kalan gün sayısına göre primini hesaplatarak sigorta şirketinden ödeme talep edebilir.

Aracımın sigortasını nasıl öğrenebilirim?

Zorunlu trafik sigortası sorgulaması için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra 'www.turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama' adresine giderek aracınızın plakasını yazmanız gerekmektedir. Sorgula butonuna tıkladığınızda ise karşınıza aracınızla alakalı tarafik poliçe detayları gelecektir.

Araç kasko değeri nasıl öğrenirim?

En doğru bilgi için sigorta şirketinizle temasa geçmeniz tavsiye edilir. Ortaya çıkan sonuçlar ortalama kasko değerlerini sunar, net bilgi verilmemektedir.

Kasko poliçe sorgulama nasıl yapılır?

E-Devlet şifreniz varsa kasko sorgulamanızı "E-Devlet Kasko Sorgulama" adresinden yapabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi girdikten sonra açılan ekranın sol kısmından Hizmetler sekmesini açmalısınız. Ardından Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'ni seçip, kasko poliçe sorgulama sayfasına gitmelisiniz.

Telefon kasko yüzde kaç öder?

Telefon kaskosu bir yıllık olarak düzenlenir ve yıllık ücretlendirilir. Cep telefonu sigorta fiyatı, almış olduğunuz telefonun fiyatı üzerinden %10 ile %20 oranında bir fiyat belirlenerek hesaplanır. Bu yüzden sabit bir cep telefonu sigorta ücreti bulunmuyor.

Araç satarken kasko ne olur?

Araç satışında kasko poliçesi alıcıya devredilmez yani el değiştirmez. Sigorta şirketi tarafından kasko sigortası otomatik olarak iptal edilir. Araç sahibi ise bu kasko sigortasını yeni aracına devredebilir ya da kalan gün sayısına göre primini hesaplatarak sigorta şirketinden ödeme talep edebilir.