Çoçuklarda soğuk terleme nedenleri

Soğuk terleme ise nadir görülen bir durumdur. Bu durumla bebeklerde de karşılaşılabilir. Bebeklerde ve çocuklarda soğuk terleme geniz eti büyüklüğü, D vitamini eksikliği, Raşitizm, soğuk algınlığı gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.23 May 2020

Cocugum soğuk terliyor ne yapmalıyım?

Bebeklerde soğuk terlemede dikkat çeken en büyük neden aşırı efor sarf etmeleridir. Çok hareketli olan bebekler ve çocuklarda soğuk terleme durumları yaşanabilir. Fakat bebeklerde ve çocuklarda özellikle alın bölgesinde soğuk terleme yaşanıyor ise yapılması gereken şey doktora başvurmaktır.

Soğuk terleme neyin belirtisidir?

Soğuk terleme soğuk, ısı veya hararetten kaynaklanmaz. Diaphoresis olarak da bilinen soğuk terleme, aslında vücudumuzun bizi tehlikeli durumlardan korumak için sahip olduğu "savaş veya kaç" tepkisinden kaynaklanır. Bu vücutlarımız korku, ağrı, şok, nefes darlığı veya düşük kan şekerine tepki verdiğinde tetiklenir.

Soğuk soğuk terleme nasıl geçer?

Soğuk terleme için yapılacak ilk şey;

  1. stres ve anksiyeteyi azaltmak,
  2. yaşınıza göre uykunuzu almanız ve yatak odasının ısısının doğru ayarlanması,
  3. yatak ve yastık nevresimleri değiştirilebilir, evde daha rahat şeyler giyinilebilir, odanızda değişiklikler yapabilirsiniz.

Soğuk ter atmak iyi midir?

Terleme genellikle vücudun kendini serinletme yoludur. “Soğuk terleme” ise ısı veya efordan kaynaklanmayan ani terleme anlamına gelir. Soğuk terleme kendi başına genellikle sağlık için bir risk teşkil etmemesine rağmen, kalp hastalığı gibi altta yatan daha ciddi sağlık sorunlarının işareti olabilir.

Çok terleyen çocuklar için ne yapmalı?

Aşırı terlemeye neden olabilen baharatlı ve alerjik gıdaları yedirmeyin (çikolata, kahve, fıstık ezmesi gibi). Pamuklu giysiler giydirin. Yünlü giysiler, hava almayan uyku tulumları ve battaniye kullanmayın. Ortam ısısına uygun giydirin.

Soğuk terleme için hangi bölüme gidilir?

Yetişkinler için bölgesel terleme söz konusu olduğunda dermatoloji ya da göğüs cerrahisine başvurmak gerekmektedir. Bunlar el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerdir. Söz konusu genel terleme ya da gece terlemesi olduğu zaman ise göğüs cerrahisi ile beraber iç hastalıkları bölümüne başvurulması gerekmektedir.

Terin Sogumasi hasta eder mi?

Terin üzerinde soğuması çocukları hasta etmez: Eğer bu terleme sonrası soğuma rüzgarlı bir ortamda gerçekleşirse bunun sonucunda da adale ve sinir hastalıkları ortaya çıkabilir (Yüz felci veya tutulmalar.) Aşırı nemli ortamlarda çocuklar vücutlarında oluşan fazla ısıyı atmakta zorlanır.