Devlet memuru danışmanlık yapabilir mi

Devlet memuru ikinci bir iş yapabilir mi?

Bu konuda 657 sayılı Kanun aydınlatıcı mahiyete sahip. Kanuna göre memurlar sosyal güvenlik anlaşması ile bir işyerinde çalışamıyor ya da kendi adlarına yine sosyal güvenlik sistemine dahil olarak (Bağ-Kur) yeri kuramıyor. … Bu konuda sınırlamalar olsa da memurların ek yapmaları mümkün.

Memur ek iş yaparsa cezası ne olur?

Bu cezai müeyyideleri özetlemek gerekirse:657 Sayılı Kanunun 125 inci maddesinde; Ticaret yapmak veya Devlet Memurlarına yasaklanan faaliyetlerde bulunmanın kademe ilerlemesini durdurma cezası ile cezalandırılacağı hüküm altına alınmıştır.

Memur ekstra ne iş yapabilir?

Devlet memurlarının yapabileceği ek iş sektörleri şu şekilde sıralanabilir: Zirai kazanç sağlayabilirler, Gayrimenkul ve menkulden kazanç elde edebilirler, bilirkişilik ve hakemlik yapabilirler. Aynı zamanda meslek saatleri dışında eğitim -öğretim ve sosyal ve mesleki nitelikteki kuruluşlarda görev üstlenebilirler.

Öğretmen şirket ortağı olabilir mi?

Öğretmen olarak görev yapanların limited şirketlerde ortak olmalarında herhangi bir sakınca yoktur. Öğretmenler limited şirkete ortak olabilirler. Ancak ortak oldukları limited şirketlerde bazı görevleri üstlenmeleri yasaklanmıştır.

Kamu Personeli başka işte çalışabilir mi?

Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.

Ek iş yapan memur nereye şikayet edilir?

Suça ilişkin ihbar veya şikayet, Cumhuriyet Başsavcılığı'na veya kolluk makamlarına yapılabilir (5271 S. K. m. 158) . Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikayet, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilir (5271 S. K. m. 158) .

Doktor ek iş yapabilir mi?

Cevap: Tam Gün Yasası'nın Anayasa Mahkemesi'nce bazı maddelerinin iptal edilmesi üzerine, öğretim üyesi doktorlar ve her ne kadar Sağlık Bakanlığı karşı çıksa da kamuda görev yapan doktorların muayenehane açabilecekleri ve özel hastanelerde çalışabilecekleri ortaya çıktı.