Çörek otu yağı öksürüğe iyi gelirmi

Çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Kış aylarında nezle, grip gibi hastalıkların yol açtığı öksürüğe iyi geliyor. … Sedef, akne, vitiligo gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılan çörek otu yağı bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Çörek otu yağı aynı zamanda yemeklere de lezzet katar.

Çörek otu öksürüğe iyi gelir mi?

Çörek otu, günümüzde tüketildiği zaman genellikle kuru öksürüğe ve gribe iyi gelmesi özelliği ile bilinmekte olan şifalı bir bitkidir.

Çörek otu yağı nasıl kullanılır?

1 yemek kaşığı organik çörek otu yağını yemeklerinize, salatalarınıza doğrudan kullanabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağını 1 bardak su, meyve suyu, kahve, ile karıştırarak tüketebilirsiniz. 1 dilim ekmeğin üzerine ya da yoğurda ilave ederek yiyebilirsiniz.

Gut hastalığına çörek otu iyi gelir mi?

Vücudunuzda iltihap, romatizma ve gut gibi sağlık sorunlarına bağlı ağrılar mevcutsa çörek otu yağı ile bu ağrılarınızdan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Ağrı olan bölgeyi her gece yatmadan önce çörek otu yağı ile ovarak kullanım yapabilirsiniz. Bir çay bardağı çörek otu kullanımı yeterli olacaktır.

Çörek otu yağı tuvalete çıkarır mı?

Bağırsaklara olan olumlu etkileri sayesinde kabızlık sorununun da ortadan kalkmasını sağlıyor. Çörek otu yağı hem metabolizmayı hızlandırdığı, hem tokluk hissi sağladığı hem de kabızlık sorununu giderdiği için zayıflama konusunda da yardımcı oluyor.

Çörek otu ve bal neye iyi gelir?

Çörek otu ve bal karışımı alerjik durumlarda faydalıdır. Gözleri güneşe ve güçlü ışınlara karşı koruyarak katarakt oluşumunu engeller. Akciğer ve karaciğeri rahatlatmada etkilidir. Ağrılarda,sancılarda, soğuk algınlıklarında, kronik bronşit ve üst solunum yolları, nefes darlığı,astımve öksürüğe faydalıdır.

Çörek otu öksürük icin nasil kullanilir?

Kahvaltıdan önce 1 tatlı kaşığı çörek otu yağını ağız yoluyla alabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı çörek otu yağını doğrudan yemeğinize katarak ya da içtiğiniz suya veya meyve suyuna karıştırarak tüketebilirsiniz.

Çörek otu yağı aç karnına mı içilir tok karnına mı?

Çörek otu, yağ şeklinde kullanılacaksa; formunun korunması için soğuk sıkım şeklinde tüketilmesi gerekmektedir. Günde 1 çay kaşığı, aç karnına tüketilebilir. Çörek otunun kokusundan rahatsız olanlar geceden veya tok karna tüketebilirler.